Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Değirmenci, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla düzenlediği yemekte gazetecileri ağırladı.

Başkan Değirmenci'nin, yemeğe katılan gazetecilerle tek tek ilgilenerek örnek bir evsahipliği sergilediği yemeğe; Aydınses Gazetesi Köşe Yazarı Zerrin Erdoğan da katıldı. 

Musatafa Değirmenci, ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ dolayısıyla burada yaptığı konuşmada şunları söyledi.

Değirmenci, gazetecilere ekonomik ve sosyal haklar sağlayan 212 Sayılı Yasa'nın 10 Ocak 1961'de kabulüyle ilan edilen ‘Çalışan Gazeteciler Günü’nün, bu yıl 51. kez kutlandığını belirtti..

Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan, evrensel meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren bağımsız ve güçlü basının, demokrasi için yaşamsal öneme sahip olduğunu ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci özetle şunları söyledi:

“Böylesine şerefli bir mesleğe gönül veren tüm basın çalışanlarının çalışma koşulları ve güvenceleri bir an önce çağdaş ülkeler düzeyine çıkarılmalı ve basın çalışanı, alın terinin karşılığını alabilmelidir. Gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, kanunlardan kaynaklanan sıkıntıların giderilmesi, bize göre acil çözüm bekleyen konuların başında gelmektedir.

“Eğer tüm insanlığın, farklı düşünen tek bir kişiyi susturmasını haklı buluyorsanız, gün gelip de o tek kişi iktidarı ele geçirdiğinde tüm insanlığı susturmasına karşı çıkmaya da hakkınız olmaz” diyen İngiliz filozof John Stuark Mill’in sözünü Basın dünyamız kendisine ilke edinmelidir. Ne kendisinin susturulmasına ne de toplumda farklı olanın susturulmasına izin vermeyecek etik değerlere sahip olmalıdır.

Görevini yaparken yaşamını yitiren basın çalışanlarını saygıyla anıyor, özgürlüklerin kısıtlanmadığı bir çalışma dönemi diliyorum"

Avcılar Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen davette, güzel bir akşam yemeğinin ardından gazeteciler müzik eşliğinde doyasıya eğlendi. 

Gecenin sonunda yemeğe katılanlara Başkan Değirmenci'nin bu geceye özel hazırlattığı hediyeler takdim edildi.