Bağcılar Belediyesi’nin sonbahar ayına girilmesiyle birlikte ilçe sakinleriyle buluşturacağı, kültür ve sanat etkinlikleri coşkulu bir törenle başladı. Meydanda düzenlenen programda yıl boyunca yapılacak etkinlikler anlatıldı. İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu’nun sohbeti davetliler tarafından ilgiyle dinlendi. Etkinlikler kapsamında sanatçı, yazar, akademisyen, ilahiyatçı ve televizyoncuların da aralarında bulunduğu tanınmış isimler bilgi ve birikimlerini Bağcılarlılarla paylaşacaklar. Şiir dinletileri ile tiyatro oyunları etkinliklere renk katacak.Bağcılarlılar, özlemle beklediği “Kültür ve Sanat Etkinlikleri 2014-2015” sezonuna Bağcılar Meydanı’nda düzenlenen açılış programıyla “merhaba” dedi. Etkinliklerin açılış programında bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Bağcılar’ın değişim ve dönüşümün adresi olduğunu söyledi. Bayındırlık, çevre ve alt yapı faaliyetleriyle birlikte kültür programlarını da başlattıklarını kaydeden Çağırıcı, şunları söyledi: “Mutlu bireyler, emniyetli, güvenli, sosyal ve kültürel bir toplumda yaşarlar. Bu kapsamda hemşehrilerimizi konferans, panel, sempozyum ve çocuk oyunlarından oluşan etkinliklerle buluşturuyoruz. Programlar yıl boyunca bilgi evleri, kültür merkezleri ve Halk Sarayı’nda devam edecek. Açılış etkinlikleri beş gün boyunca devam edecek.” Sınır komşularımızda yaşanan üzücü olaylara da değinen Çağırıcı, ülkemizin birçok ülkeden gelen mazlumlara ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, “Allah (c.c) bir daha bu zulümleri göstermesin” dedi. AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ise Bağcılar Belediyesi’nin yapmış olduğu kültür ve sanat programlarının başarısının altını çizdi. Öztürk, “Programlar gençlere, kadınlara ve öğrencilere yönelik oluyor. Yine bu etkinlikler muhteva olarak da öne çıkıyor. Belediye Başkanımız Lokman Çağırıcı ile emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

ALLAH (C.C) İNSANLARIN HATALARINI DÜZELTMESİNİ İSTER

Allah’ın (c.c), insanlarla Kur’an ile konuştuğunu söyleyen Ömer Döngeloğlu, “İnsan yaratıldığı günden bu yana hep nasihate, akıl danışmaya muhtaçtır.” diye

konuştu. Döngeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsan hiç cennette günah işler mi? Eğer,insan bir nasihat işitmez ise cennette de hata yaparmış. Allah hata etmiş insanla dünyada konuşarak hatasını düzeltmesini istedi. Hatasını düzeltenler kurtuldu.”Döngeloğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Müslümanların yuvaları yıkılıyor. Ne olursunuz, birbirimizle bolca konuşalım. ” Açılış programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz ile İlçe Emniyet Müdürü Erden Bursalı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

PROGRAMLAR YIL BOYU SÜRECEK

Programlar yıl boyunca kültür merkezleri, halk sarayı, bilgi evleri, gençlik merkezleri, Güneşli Park AVM, ve 212 AVM’de gerçekleştirilecek. Festival, şair-yazar Serdar Tuncer ile sanatçı Volkan Arslan’ın da aralarında bulunduğu tanınmış isimleri ilçe sakinleriyle buluşturacak. Festivaldeki programlarda konferans, söyleşi, çocuk tiyatrosu, şiir ve müzik dinletileri, tiyatro ve sinema etkinlikleri yer alacak.