SURİYE'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden sabah saat 07.50'den itibaren 3 Katyuşa roketatar mermisi atıldı. Farklı yerlere düşen mermilerin patlaması sonucu 1'i polis 2 kişi yaralanırken, büyük panik meydana geldi.
Suriye'nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden sabah saat 07.50 sıralarında ateşlenen 2 Katyuşa roketatar mermisinden biri Asri Mezarlığa, diğeri ise Yaşar Aktürk Mahallesi'nde bulunan Ekrem Çetin konutlarına isabet etti. Büyük gürültüyle patlayan roketlerin isabet ettiği ev ve çevresindeki binalar ile araçlarda hasar oluşurken, 1'i polis memuru 2 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda güvenlik, kurtarma ve sağlık görevlisi sevk edildi. Sağlık görevlileri, yaralıları ambulanslarla Kilis Devlet Hastanesi'ne kaldırırken, polis ise çevrede güvenlik önlemi aldı. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Bölgede paniğe neden olan olaydan bir süre sonra saat 08.40'da bu kez Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi'ne 1 roket isabet etti. Roketin boş araziye düşüp patlaması sonucu kimse yaralanmadı.

FOTOĞRAFLI