Her gün tonlarca uyuşturucunun yakalandığı ülkemizde tedavi merkezlerinin yetersiz olduğunu söyleyen Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Oğul Aktuna, başkan olduğu taktirde belediye imkanları dahilinde AMATEM'e destek sözü verdi.

Babası Yıldırım Aktuna'nın bir devrim başlattığı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ni ziyaret eden Bakırköy Belediye Başkan Aday Adayı Oğul Aktuna, Başhekim Doç. Dr. Murat Erkıran ile görüşerek, başkan olması halinde baba yadigarı olarak gördüğü hastane için yapmayı düşündüklerini anlattı.

"BENİM ÇOCUKLUĞUM BU HASTANENİN BAHÇESİNDE GEÇTİ "

Yıllar sonra çocukluğunun geçtiği Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne giderek hasret gideren Oğul Aktuna, "Benim çocukluğum Rodin'in Düşünen Adam heykelinin önünde oyunlar oynayarak geçti. Aradan 34 sene geçtikten sonra aynı yerde olmak babamla yaşadığım o günleri bir kez daha hatırlattı. Hastanenin bu günkü halini görünce babamın başlattığı devrimin ne kadar gerekli ve yerinde bir karar olduğunu gördüm" dİye konuştu.

"AMATEM'İ GELİŞTİRMELİYİZ"

Yıldırım Aktuna'nın adının verildiği Nöroloji Servisi'ne giden Oğul Aktuna, daha sonra da babasının başhekimliği sırasında kurulan AMATEM'in bahçesindeki büstünü de ziyaret etti. Alkol ve Madde Bağımlılarıyla ilgili Türkiye'de ilk kurulan merkez olan AMATEM'in günün şartları doğrultusunda daha geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Oğul Aktuna, hastanenin Başhekimi Erkıran'a "Belediye Başkanı olursam AMATEM başta olmak üzere hastaneniz için gerekli ihtiyaçları karşılamaya hazırım" dedi.