Büyükçekmece Mimaroba Dayanışma Platformu‘nun Orkide Düğün Salonu’nun da düzenledeği Dünya Kadınlar Günü Etkinliği çok renkli ve duygusal anlar yaşandı. Panelle başlayan etkinlikte Bakırköy KA-DER Derneği Temsilcisi Yasemin Güven’in Dünyada ve Türkiye’de kadınlara yönelik negatif ayrımdan ve kadına şiddetin geldiği boyutlar hakkında bilgi verdi. Konuyla ilgili kadının yasal hakların konuşulduğu söyleşinin ardından panelist Yasemin Güven “Mimaroba Kadın Dayanışma Platformuna, Başkan Semra Köylü nezdinde teşekkür ederim. Bu gün harika kadınların harika işler başardığına şahit oldum. Her alanda olduğu gibi Siyasette de var olan tüm kadınlara teşekkürler, Iyi ki varsınız, iyi ki varız. Nice 8 Martlara dayanışmayla...” dedi.

Mimaroba Dayanışama Platformu’nun düzenlediği 8 Mart Etkinlikleri’nde Büyükçekmece’nin siyasetçi kadınlarından CHP İstanbul İl Meclis Üyesi Mehtap Tazegül Türk kadınının siyasetteki önemini anlatan bir konuşma yaptı. Tazegül konuşmasının ardından “Mimaroba Dayanışma Platform başkanımız değerli dostum Semra Köylü'ye ve yönetim kuruluna ,Batı Karadenizliler Derneği başkanı Nuri Aksoy ve yönetim kuruluna emeklerinden dolayı ayrıca bizleri bir araya getirdikleri için teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Her zaman yanınızda olacağım” dedi.

Mimaroba Dayanışma Platformu Başkanı Semra Köylü “  Bugün çeşitli aktivitelerle kutladığımız Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü ve bugün burada elde ettiğimiz bilgi ve değerleri her güne yaymalıyız. Bu değerleri her güne yayarsak büyürüz ve Türk kadının hem toplumumuzdaki hem siyasetteki yerini  sağlamlaştırıp bu alanlarda çoğalırız. Bir gün kutlama yapmışız ya da ihtiyaçlarımızı konuşmuşuz ve konuşulanlar orada kalmış durumu olmamalı. İşte platformumuz tam da bu amaçla kuruldu. Bizle laf değil hizmette ederek var olacağız. Dünyanın neresinde olursa olsun kadın ayrıcalıktır. Kadın düzenleyici, savunucu, koruyucu, kollayıcıdır ve hayatın neresinde olursanız olun kendinizi sevmekten ve şımartmaktan asla vazgeçmeyin” dedi. Büyükçekmece Mimaroba Muhtar adayı Semra Köylü: "Atatürk cumhuriyetinin aydınlık kadınlarının ülkenin geleceğine yön vereceğine inanıyorum" dedi.

Platformun en büyük destekçilerinden olan Batı Karadenizliler Derneği Başkanı Nuri Aksoy Yayınladığı mesajda öncelikle Mimaroba’nın ve Büyükçekmece kadınları olmak üzere tüm kadınların  dünya kadınlar gününü kutladı. Mimaroba Dayanışma Platformuna desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi.