İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bugün (10 Mart Pazartesi) Eyüp’te STK, muhtarlar, spor kulüpleri temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluştu.

Eyüp Belediyesi Osmanlı Parkı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıya Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın, Ak Parti Eyüp İlçe Başkanı Rasim Bozkurt ve ilçe yönetiminde yeralan Ak Partililer de katıldı.

Programda, Rasim Bozkurt, İsmail Kavuncu ve Remzi Aydın konuşma yaptı. Başkan İsmail Kavuncu, yerel seçimlere az bir süre kala çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, “Yerel seçimlerin tüm milletimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim. Remzi Aydın ve ekibi tüm ilçeyi dolaşarak halkımızın nabzını tutuyor ve projelerini anlatıyor. Seçimin tüm Eyüplüler için hayırlara vesile olmasını dilerim” dedi.


Yaklaşık bir aydır Eyüp’ü karış karış dolaştığını, tüm mahalleleri, sokakları gezerek vatandaşlarla selamlaştığını ifade eden Ak Parti Eyüp Belediye Başkan Adayı Remzi Aydın da şunları söyledi: “ Başbakanımız tarafından bize bu görev tebdiğ edildikten sonra Eyüplülerle buluşmaya başladık. Tüm Eyüplülere sayın başbakanımızın selamını iletiyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza olan teveccühü de bu ziyaretlerimizde görüyoruz. Gerçekten Eyüplümüz ciddi, samimi, heyecanlı ve coşkulu. Bu samimiyeti bugün burada da gördüm. Havanın yağmurlu, puslu ve soğuk olmasına aldırmadan, işlerini bırakarak gelen siz misafirlerimiz burada salonu doldurdunuz. Bu coşkuyu bir kez daha gözlerinizde gördüm. Görevimiz zor ama birliğimiz ve beraberliğimizle tüm zorlukların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Büyükşehir belediyemiz Sayın Başkanımız Kadir Topbaş’ın önderliğinde ilçemize çok önemli yatırımlar gerçekleştirdi. Önümüzdeki dönemde de bu sürecin devam edeceğini biliyoruz. Sayın Kadir Topbaş Başkanıma desteklerinden ve tüm çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da konuşmasında hem İstanbul’daki hem de Eyüp genelinde Büyükşehir olarak gerçekleştirecekleri projeleri anlattı.

Dünyanın hızla değiştiğini, başdöndürücü nitelikte teknolojik gelişmeler yaşandığını belirten Başkan Topbaş, şöyle konuştu:“Bu kadar hızlı bir değişimi olan dünyayı görmezseniz, ayak uydurmazsanız gelişenleri izleyen bir duruma düşersiniz. Bizler de bu çalışmaları eksik bırakırsak, gelecek nesillerimiz sıkıntılı bir toplum haline gelirler. Bireysel olsun, iş dünyası olsun, STK’lar olsun, bu gelişim dünyasını yakinen takip etmemiz gerekiyor. Öyle bir sistem gelişiyor ki, yarının gelişen dünyasında kendisini hissettirmeyenler, varlığını koyamayanlar eriyip gidecekler. Bugün her bir insan rekabet içinde. Varlığımızı sürdürmemiz, geleceğimize yürümek için bu rekabette ciddi bir mücadele vermemiz gerekiyor. Gelişen ve geliştikçe küçülen bir dünyada yaşıyoruz. Yerel yönetimler, merkezi yönetimler hatta politize olmamış STK’lar toplumun geleceğini düşünmek zorundalar. Yarınlarımızı buna göre dizayn etmek zorundayız. Batı bunları çoktan yapmış, bunlar olması gereken şeyler aslında. Olması gereken eksikleri gidermeye çalışıyoruz.”

Yerel yönetimlerin ülkelerin gelişmesinde çok önemli olduğunun bilinciyle çalıştıklarını kaydeden Başkan Kadir Topbaş, konuşmasında yapılan projeleri de anlattı: “Dünyada bu kadar hızlı ve çabuk metro yapan bir devlet yok, bir belediye yok. Bütün toplu ulaşım sistemlerini tek bilet haline getirdik. Haliç sahiline Sarıyer’den tünelle su bastık. Haliç’in suyu temizlendi. Şimdi balık tutuyorlar. Allah nasip ederse daha da değişecek. Cendere vadisinde dere yatakları etrafına büyük bir park yapıyoruz. Eyüp’e metro geleceği hiç hayal edilebilir miydi? Eyüp’e metro getireceğiz. Allah nasip ederse 2015 yılında bitireceğiz.

Vialand gibi bir eğlence merkezi yapıldı. Ekonomiye ve istihdama katkısı var. Şimdi oraya teleferik yaparak daha rahat ulaşım sağlayacağız. Rami Kışlası’nı inşallah Türkiye’nin en büyük dünyanın sayılı kütüphanelerinden birisi haline getireceğiz. Oraya da teleferik getireceğiz inşallah. Pierre loti’den miniatürk’e bir teleferik çalışmamız var. Eyüp’e üniversite getiriyoruz. Bezm-i Alem Üniversitesi. Üniversitenin buraya gelmesiyle daha kalkınacak. Eyüp için yapacak daha çok işimiz var. İspark olarak buraya modern bir otopark yaptık. Eyüp Sultan Türbesi’ni restore ediyoruz. Türbedeki abdest alınan kuyu kanallardan dolayı kirlenmiş, abdest alınacak halde değildi. Köklü ve titiz bir çalışmayla türbenin süslemesinde kullanılan çinileri aslına göre restore ettik. Bu görevi yerine getirmek bize nasip oldu. Bayrampaşa’dan Eyüp meydana inen bir tramvay düşünüyoruz.

Sultançiftliği Habibler arası metro yapacağız. Bu metronun bir ucunu Vezneciler Beyazıd’a getiriyoruz. Habibler’den Beyazıd’a kadar metro olacak. Habibler’den sonra Arnavutköy üzerinden 3. havaalanına kadar olan kısmı da Ulaştırma Bakanlığı yapacak. Buradan tramvayla çıkıp metroya bindiğinizde ister Taksim’e, ister Vezneciler’e, ister 3. havaalanına gideceksiniz. Amacım toplu ulaşımı yaygınlaştırmak.

Haliç Köprüsü’nün altında kürek ve yelken merkezi yapıyoruz. Projemiz hazır, inşallah hemen devreye sokacağız.

Tapu konusunda hassasiyetimiz var.

Bu seçimlerde sizden arzumuz bize destek verirseniz daha çok metro demektir, daha çok hizmet demektir, gelecek demektir. Yerel yönetim seçimlerinin yerel mantıkla düşünülmesi gerekmektedir. 10 yıl öncesinin İstanbul’uyla şimdiki İstanbul’unu mukayese ediniz. Takdir milletimizindir. Biz bu seçimde alnımız açık halkımızın önündeyiz. Biz bu ülkeyi hizmet etmenin ne olduğunun farkındayız. Eyüp’te, İstanbul’da farklı geleceğe, yarını dünden çok daha farklı kılarak hizmetlerimizi sürdüreceğiz. “