İstanbul PERDER ‘in geleneksel hale gelen kahvaltılı toplantısı, Üçler Market- Cemal Parlak’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının bu ayki konusu, yaklaşan genel kurul öncesi üyelerle fikir alışverişiydi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İstanbul PERDER Başkanı İhsan Biçen, öncelikle kendilerini ağırlayan Üçler ailesine ve üyeleri Cemal Parlak’a teşekkür etti. 5. Olağan Genel Kurul öncesinde üyelerle birkaç konuda fikir alış verişinde bulunmak üzere bir araya geldiklerini söyleyen Biçen, sözlerine şöyle devam etti:

“Derneğimizi 8 yıl önce büyük bir özveri ve emekle kurduk. Derneğimiz kurulduğu günden itibaren birçok faaliyetler yaptı, eğitimler düzenledi. Ama en önemlisi aynı işi yapıp birbirini tanımayan birçok perakendeciyi aynı çatı altında toplayarak sinerji oluşturdu. Bizler birbirimizi tanıyoruz, biliyoruz ama yetişen yeni nesil birbirlerini tanımıyor. Zaman geçiyor arkadaşlar ve her geçen gün hayatımıza yeni bir yenilik katıyor. Artık genç nesile hizmet ediyoruz. Ama bizler; genç nesli ne kadar anlamak istesek de aynı dilden konuşamıyoruz. Kuşak farklılıkları yaşıyoruz. Buda çok normal aslında. Bu yüzden dernek olarak yapımızda değişiklik yapmak istiyoruz. Bizler bu çatının altında perakende sektörüne hizmet etmek, yenilik katmak, heyecan yaratmak, birbirimizi anlamak için varız. Bundan sonraki süreçte de, genç kuşakları ve bayanları da aramıza katarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Onlara da söz hakkı vermek istiyoruz. Önümüzde derneğimizin 5. Olağan Genel Kurulumuz olacak.”

Bu seçimle birlikte kuşak çatışmasından kurtulup, karma bir yapı oluşturmayı ve üretkenliklerini artırmayı istediklerini söyleyen Biçen, bu konuda üyelerin görüşlerine başvurdu. Yapılan görüşme sonunda karma bir yapının oluşturulmasının hem sektöre hem de ikinci kuşağa daha yararlı olacağı kanısına varıldı. İstanbul PERDER 5. Olağan Genel Kurulu’nda yönetim kurulu, patronlar ve ikinci kuşaklar olmak üzere karma bir yapı oluşturulması için çalışmalar başlatıldı.