BAŞKAN DEMİR: FATİH’İN LAYIK OLDUĞU HİZMETE DEVAM EDECEĞİZ

Fatihlilerin yüzde 49’unun belediye başkanı olarak yeniden görev verdiği Başkan Demir, mazbatasını aldıktan sonra konuşmasına, kendisini üçüncü kez hizmete layık gören Fatihliler’e teşekkür ederek başladı. 10 yıllık hizmet döneminde, Fatihlilerin desteğini ve teveccühünü her zaman gördüğünü belirten Demir, “Bunun bilinci ve sorumluluğuyla üçüncü dönemde Fatih’in ve Fatihlilerin layık olduğu hizmete devam edeceğiz. Fatihli olmak, Fatih’te yaşamak ve Fatih’e hizmet ayrıcalıktır. Fatih Belediyesi olarak iki dönemdir yaptığımız hizmetin bereketini düşünerek, gönlümüzle çalıştık. Önümüzdeki beş yılda bu gönülle ve samimiyetle hizmete devam edeceğiz. Demokrasinin gerçekleşmesi için, insanların düşüncesinin iradeye dönüşebilmesi için emek veren herkesi, tüm siyasi partileri ve partilileri tebrik ediyorum. ” dedi.

37 MECLİS ÜYESİ MAZBATALARINI ALDI

Mazbata törenine, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, , Ak Parti Fatih İlçe Başkanı Ahmet Hamdi Görk, CHP Fatih İlçe Başkanı Bülent Sülek, Ak Parti ve CHP’li meclis üyeleri, Fatih Belediyesi başkan yardımcıları, partililer ve çok sayıda Fatihli katıldı. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde alınan oylar sonucunda Fatih Belediyesi meclisinde görev yapacak 25 Ak Partili meclis üyesi ile 12 CHP’li meclis üyesi de törende mazbatalarını aldı. Başkan Demir, mazbata teslim töreninin Ak Partili ve CHP’li belediye meclis üyelerini tebrik ederek fotoğraf çektirdi.

İlk kez 2004 yerel seçimlerinde Fatih Belediye Başkanı seçilen Mustafa Demir, 5 yıllık hizmetin ardından 29 Mart 2009 yılında yapılan ve Eminönü ile Fatih’in tek belediye olarak birleştiği yerel seçimlerde ikinci kez aday gösterilmiş ve belediye başkanı seçilmişti. İkinci dönemin sonunda 30 Mart 2014’te yapılacak seçimlerde Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir kez daha aday gösterilen Mustafa Demir, Fatihlilerin yüzde 49 oyunu alarak üçüncü kez başkanlığa seçildi.