Büyükçekmece Çağdaş Kadınlar Platformu 301 şehit verdiğimiz SOMA'ya "Kardeş Aile Projesi" ile gidiyor.

Çağdaş Kadınlar Platformu Başkanı Mehtap Tazegül "Toplumun temel taşının kadınlar olduğunu biliyoruz. Yarının güçlü Türkiye'si için ister şehirli olsun ister köylü Misak-i Milli'nin ister doğusunda olsun ister batısında güçlü Cumhuriyet kadınlarına ihtiyacımız var" dedi.

SOMA'ya ilk ziyaretlerini yarın  (11 Haziran Çarşamba ) yapacaklarını söyleyen Tazegül konuşmasında partili olarak değil bir kadın ve bir anne olarak konuştuğunun altını çizdi.
CHP İstanbul İl Genel Meclis eski üyesi olan Mehtap Tazegül "Partili olarak konuşmuyorum. Öncelikle insan olmanın erdemiyle gidiyoruz. Çünkü bizlere ihtiyacı olan kadınlarımız olduğunu yaptığımız görüşmelerden biliyoruz. Bizler de kadınız ve çocuklarımız var. Bizler sadece Somalı kadınların matemlerine acılarınını da paylaşmaya gitmiyoruz. Onlarla ileriye dönük arkadaşlıklar dostluklar kurmaya gidiyoruz" dedi.

' Kardeş Aile Projesi' başlatıyoruz

Çağdaş Kadınlar Platformu Başkanı Mehtap Tazegül "'Kardeş Aile Projesi' başlatmak için gidiyoruz" diyerek şöyle devam etti: 301 şehit verdiğimiz facia milletçe hepimizi yasa boğdu. Ama herkes bilir ki 'ateş düştüğü yeri yakar. İşte somalı kadınların içinde yanan ateşi söndürmeye yaşadıkları acıları paylaşıp onlara moral olmaya gidiyoruz. Şimdi kadınların tek başlarına ayakta durmalarını sağlayacak ciddi desteklerin gerçekleştirilmesi zamanı.
Köylerde hala matem havası olsa da dayanışma ziyareti ile bu acıların paylaşılması özellikle Soma’lı kadınların yalnız olmadıklarının gösterilmesi açısından oldukça önemli. Bu proje sayesinde arkadaşlıklarımız ve dostluklarımızın kalıcılığı sağlanacaktır. Soma ve çevre köylerinde acıların düştü evlere yapacağımız ziyaretlerde tespit çalışmaları yapacağız. Kardeş Aile Projesi ile yaptığımız tespitler sonucunda kadınlarımızın her zaman her türlü sıkıntılarında yanlarında olacağız. İlk ziyaretimizin ardından ikinci ziyaret için hazırlıklarımızı yapıp tekrar Soma'ya gideceğiz" dedi.
SOMA çocukları için hazırlık çalışmalarıÇağdaş Kadınlar Platformu çocukları da unutmadı

Tazegül "Babalarını ve yakınlarını kaybeden çocuklarımızı da unutmadık. Beraberimizde çeşitli hediyelerle somaya gidiyoruz. Çocuklarımızın karanlıkta yitirdikleri babaları gibi karanlığa mahkum olmalarına izin vermeyeceğiz. Aydınlık bir gelecek için bu çocuklara ve ailelerine destek olmalıyız" dedi.

Büyükçekmece Çağdaş Kadınlar Platformu Başkanı Mehtap Tazegül  "Somaya maddi yardımlar bir çok kamu kurum ve kuruluşlarınca yapıldı. Özel şirketlerin ve Sivil Toplum kuruluşunun da yardımlarının SOMA'ya ulaştığını basından takip ediyoruz. Amaçları insanların kederini kadere çevirmek. Bizler iş kazalarının bir kader olmadığını biliyoruz" dedi.

KAYNAK: MADENMETAL