Gaziosmanpaaş Belediye Başkanı Erhan Erol, Belediye  Meclis üyeleri ile birlikte ilçedeki kentsel dönüşüm alanlarını gezdikten sonra şimdi de Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı ağırladı. Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Bürosu’nda dönüşüm çalışmaları hakkında bir sunum yapan GOP Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, 393 hektarlık alanda İstanbul’un en büyük yerinde kentsel dönüşüm çalışmasını yürüttüklerini belirterek “Yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarımız tamamıyla Gaziosmanpaşa’nın geleceği ve Gaziosmanpaşalıların mutluluğu içindir” dedi.

Bakanlar Kurulu tarafından da onaylanan 11 bölgede, 393 hektarlık alanda İstanbul'un en büyük yerinde kentsel dönüşüm çalışmasının gerçekleştiği Gaziosmanpaşa’da çalışmalar giderek hız kazanmaya başladı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Bakan Erdoğan Bayraktar'a bölgi verdikten sonra  kentsel dönüşüm çalışma alanlarını gösterdi. Dr. Erhan Erol, yerinde kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamıyla Gaziosmanpaşa’nın geleceği ve Gaziosmanpaşalıların mutluluğu için olduğunu belirterek, “Bu çalışmalar aşamasında önceliğimiz vatandaş memnuniyeti olduğu için, bütün işlemlerimiz karşılıklı anlaşma esasına göre yapılmaktadır. Hiç kimsenin evi zorla yıkılmayacaktır. Sizlerin de takip ettiği gibi anlaşma sağlanan bölgelerde projeler tek tek inşaat aşamasına gelmiştir. Bölgelerimizde anlaşmalar ne kadar çabuk tamamlanırsa, inşaatlarımız da o kadar çabuk tamamlanacaktır” dedi.


HERKESE KREDİ


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşüme razı olan, gönüllülük gösteren herkese hem kredi, hem de diğer olanaklar itibariyle her türlü desteği sağlayacakları sözünü verdi. 



Proje alanındaki hazırlıkları ve yeni yapılacak evlerinde durumlarıyla ilgili çalışmaları yerinde gören Bayraktar, bölgedeki 450 binanın yüzde 99'unun vatandaşların kendi isteğiyle boşaltıldığını ve bu alana 770 konut yapılacağını söyledi. Kentsel dönüşüm çalışmalarında gönüllülük esasına vurgu yapan Erdoğan, vatandaşların dayanıksız, kötü şartlarda bulunan evlerde kalmalarını istemediklerini ifade etti. Bayraktar, "Dönüşüme razı olan, dönüşümde gönüllülüğü esas alan vatandaşlarımız belediyelerimizle beraber. Biz de bunlara kira desteği vereceğiz. Aldıkları konut kredilerine faiz desteği vereceğiz. İmar desteği vereceğiz. Harçlardan muaf olacak. Çoluğuna çocuğuna bırakabileceği, rahat huzurlu bir evi olacak. Bizim Türkiye'de adım adım yapmaya çalıştığımız şey budur." ifadesini kullandı.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Erol da, bölgede yaptıkları çalışma ile bugün itibariyle 400'den fazla binanın yıkıldığını ve bin 175 konutun yapımına başlandığını açıkladı. Sarıgöl Mahallesi'nde 450 bina -bin 500 bina olarak yıkıma hazır olduğunu anlatan Erol, 11 mahallede kentsel dönüşüm çalışmalarının aynı anda sürdüğünü anlattı.



Başkan Erol ile basın mensuplarının karşısına çıkan Bakan Bayraktar, proje alanında gezerek bilgi aldı. Yıkıma hazır hale getirilen binaların önünde basın mensuplarına poz veren Bayraktar, çamurlu sahada kirlenen ayakkabılarını asfalt zemine sürerek temizledi.