Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Karlıtepe Mahallesi Göçmenler Sokak’ta binlerce Gaziosmanpaşalının katılımıyla gerçekleştirdiği gönül sofraları sokak iftarında birlik ve beraberliğin en canlı örnekleri sergilendi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı gereği düzenlediği ve “Gönül Sofraları” adını verdiği her iftarı vatandaşların geniş katılımıyla geçiyor. Bugün de Karlıtepe Mahallesi Göçmenler Sokak’ta gerçekleşen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş ve belediye başkan yardımcılarının hazır bulunduğu sokak iftarında birlik ve beraberliğin en canlı örnekleri sergilendi. İftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisinden sonra ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtılar. Göçmenler Sokak’ta kurulan gönül sofralarını gezen ve vatandaşlardan büyük ilgi gören Dr. Erhan Erol iftar öncesi yaptığı konuşmada, “Sizlerle, bu mübarek akşamda birlikte olduğum için rabbime şükrediyorum. Sizin yüzünüzdeki tebessüm, sizlerin mutluluğu benim mutluluğumdur. Allah yüzünüzdeki bu tebessümü eksik etmesin. Daha güzel yarınlarda, daha güzel bir Gaziosmanpaşa’da buluşmak üzere hepinize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Boğazda iftar keyfi

Gaziosmanpaşa Belediyesi “Gönül Sofraları”nı bu yıl sokak iftarlarının yanı sıra İstanbul Boğazı’nın serin sularında da kuruyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin organizasyonuyla bugün de Gaziosmanpaşa Gemisi’nde buluşan Gaziosmanpaşalılar İstanbul Boğazı’nın mavi ve serin suları üzerinde boğaz turu eşliğinde iftarlarını açtılar. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’da Karlıtepe Mahallesi’nde gerçekleştirilen sokak iftarında orucunu açtıktan sonra boğaz turuna katılarak, vatandaşlarla bol bol sohbet etti.

Cami ve türbe gezileri

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin organizasyonuyla Ramazan ayı süresince gönül sofralarının kurulduğu mahallelerdeki bir caminin önünden iftar sonrası cami ve türbe gezileri için araçlar kaldırılıyor. Bu akşam cami ve türbe gezilerine katılan Gaziosmanpaşalılar, başta Peygamberimiz
Hz. Muhammed’in Veysel Karani’ye hediye ettiği Hırka-i Şerif’in ziyarete açıldığı ilk gün Hırka-i Şerif Camii olmak üzere, Sultanahmet, Süleymaniye ve Fatih camilerini gezdiler ve teravih namazlarını kıldılar.

Etkinlikler tüm hızıyla sürüyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin “Gönül Sohbetleri” adını verdiği, sokak iftarlarının düzenlendiği mahallelerde seçilen bir camide teravih öncesi sohbet programları bugün de Karlıtepe Mahallesi, Dörtyol Camii’nde Gaziosmanpaşa Müftüsü İsa Gürler tarafından gerçekleştirildi.

Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesinde iftar sonrası gerçekleşen açık hava etkinlikleri ise çocuk ramazan eğlenceleriyle başladı. Çocuklar kendileri için hazırlanan gösterilerin tamamını büyük bir beğeniyle izlediler. Teravih sonrasında ise belediye bahçesinde düzenlenen “Ezgi Gecesi”nde Mustafa Cihat Gaziosmanpaşalıların konuğu oldu.

13 Temmuz Cumartesi gününün programı


Ramazan ayı vesilesiyle Gaziosmanpaşa ilçesinde her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli organizasyonlar düzenleniyor. Belediye bahçesinde gerçekleşecek olan programlarda, iftar sonrası çocuk ramazan eğlenceleriyle yine çocuklara ayrılırken, teravih sonrasında ise Saleh Sabr “Özgün Müzik Gecesi”nde sahne alacak. Teravih öncesinde ise Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi Mimar Sinan Camii’nde, Doç Dr. Emin Işık vatandaşlarla Gönül Sohbetleri’ne katılacak.