Gaziosmanpaşa Belediyesi, vatandaşlarla belediye arasında köprü görevi üstlenen zabıta ekiplerinin seyyar satıcıdan, pazarcıya denetimde bulundukları her alanda üst düzey iletişim kurmaları için sahne gösterilerine dayalı skeçli bir eğitim programı düzenledi.

“İletişim ve Motivasyon” başlıklı seminerde Eğitimci Meltem Yılmazkaya öncelikle beden diline yönelik entaraktif bir gösteri yaparken, eğitim süresince zabıtaların günlük stresli hayatlarından kopup son derece neşeli bir şekilde oyunun içine girerek eğlendikleri görüldü. Beşiktaş Kültür Merkezi oyuncularından Caner Akkaya’nın da katıldığı seminerde zabıtalar oyun şeklinde geçen eğitimlerde faal olarak yerlerini alarak başta beden dili olmak üzere, etkili iletişim, problem çözme ve karar verme, müzakere becerileri, öfke kontrolü ve empati, stres yönetimi ve gevşeme teknikleri gibi önemli konularda eğitim gördüler. Tüm bu derslerin gerçek yaşamda uygulaması da başarılı iletişim ve diyalogları beraberinde getiriyor.

Eğitim programlarını Belediyecilik hizmetlerinde tüm müdürlüklere yayarak çağdaş standartları yakalamayı hedefleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol’da zabıtaların eğitimlerine katılarak onlara destek verdi.



Dr. Erhan Erol “Dünyamızın en zorlandığı konuların başında ne yazık ki iletişim ve motivasyon eksiklikleri başı çekiyor. Zabıtalarımız belediyelerimizle vatandaşlarımız arasında köprü görevi üstlenen önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Etkili iletişim özgüven kadar bu konuda aldığınız eğitimle parelel bir gelişim gösteriyor. Kişisel gelişim eğitim programlarımızın hem çalışan zabıta memurlarımıza hemde kurumsal olarak belediyemize katkıları büyük olacaktır” dedi.

Eğitimci Meltem Yılmazkaya iletişim ve motivasyon tekniklerini anlattığı seminerde oynanan skeçlerle seyyar satıcılarla zabıtalar arasında şive uyum sorununun giderilmesinde nasıl bir anahtar rol oynayacağı konusunda yaklaşımlar getirdi.

Zabıta ekipleri ile eğitimciler çeşitli kostümler eşliğinde “Seyyar satıcıya şivesine uygun yaklaşım”, “Nereliysen o dilde uzlaşma” başlıkları taşıyan skeçlerde Caner Alkaya’ya interaktif şekilde eşlik ettiler.