Gaziosmanpaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti Sivil Toplum Kuruluşu temsilcisi olarak Giresunlular Derneği Başkanı Mehmet Hayta adaylığını açıkladı. 28 Aralık 2012 Cuma günü Gazi Yaşargil İlk Öğretim Okulu Kongferans salonunda yapılacak seçim için STK temsilcilerinin 27 Aralık 2012 Perşembe günü mesai bitimine kadar evraklarını vakıf müdürlüğüne teslim etmeleri gerekiyor.

Geçtiğimiz yıllarda ciddi çekişmelere neden olan vakıf seçimleri için ilk olarak adaylığını açıklayan Mehmet Hayta, ilçede bulunan bir çok derneğin desteğini almış gözüküyor. Özellikle Spor Kulüpleri ve hemşehri derneklerinin desteklediği Gaziosmanpaşa Giresunlular Derneği Başkanı Mehmet Hayta, seçilmesi durumunda, vakıf mütevelli heyeti üyesi olarak adil bir şekilde görev yapacağını söyledi.

VAKIF BAŞKANLIĞINDAN YAPILAN DUYURU İSE ŞÖYLE:

5263 Sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunun 19 uncu maddesiyle 3294 sayılı kanunun değiştirilen 7 nci maddesi uyarınca, Gaziosmanpaşa dahilinde kurulan ve 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik kanunda belirtilen amaçlara yönelik faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşlarının yöneticilerinin kendi aralarında seçecekleri bir temsilcinin İlçe Vakıf Mütevelli Heyetinde görev alması hükme bağlanmıştır.

Bu nedenle;


2013 Yılı İlçe Vakıf Mütevelli Heyetinde yer alacak olan Sosyal Yardım amaçlı faaliyette bulunan Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcisini belirlemek amacı ile 28.12.2012 Cuma günü saat 14:00'te Prof.Dr. Gazi YAŞARGİL İlköğretim Okulu konferans salonunda seçim yapılacaktır.

Seçime İştirak edecek Sivil Toplum Kuruluşlarının ;

• (Dernek veya Vakıf) Başkan veya Yetkilendirilmiş bir temsilcisi,

• Dernek veya Vakıflarına ait Tüzük / Vakıf Senedi ve Yetki Belgesi (Yönetim Kurulu Kararı) ile birlikte en geç 27.12.2012 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Gaziosmanpaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürlüğü’ne evraklarını teslim etmeleri ve evrak kaydı yaptırmaları gerekmektedir.


NOT:
• Seçime iştirak edecek olan sivil toplum kuruluşlarından senetleri veya tüzükleri incelenerek, 3294 sayılı Kanunda belirtilen amaçlara yönelik faaliyette bulunan ve İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü tarafından bu amaca yönelik faaliyette bulunan S.T.K listesinde yer alma şartı aranacaktır.

İlan olunur.