Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği Hıdrellez Şenlikleri büyük bir katılımla gerçekleşirken eğlencenin doruğuna ulaşıldı.

Gaziosmanpaşa’da bahar sevinci doyasıya yaşandı

Gaziosmanpaşa’daki yerinde kentsel dönüşüm projesinin ilk uygulaması olan Sarıgöl’de düzenlenen şenliklerde gece yarısı yakılan ateşler üzerinden atlanıp dilekler dilenirken, Erhan Yeşil ve Gaziosmanpaşa’nın roman müzik ve dans gruplarının renk kattıkları gecede 6 Mayıs’a barış, bereket, sağlık ve mutluluk dilekleriyle girildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin doğanın her baharda canlanışını temsil eden Hıdrellez Şenlikleri nedeniyle düzenlediği şenlikler büyük bir katılımla gerçekleşirken, rengarenk görüntüler sergilendi. Şenliğin açılış konuşmasını yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Yılmaz Özkan, “Bu gecede bahara merhaba derken, geleneksel kutlama coşkusunu hep birlikte yaşayacağız. Tüm Gaziosmanpaşalıların ve tüm milletimizin Hıdrellez Bayramını kutluyorum” dedi.



Sarıgöl Mahallesi, İstanbul Caddesi, Şelale Parkı üzerindeki alanda düzenlenen şenliklere katılan Romanların birbirinden renkli giysileriyle bir karnaval havasına bürünen şenlik gecesinde İstanbul’un eski şerbetçisi, pamuk şekercisi ve mısırcıları da ücretsiz dağıtımda bulundular. Dilek tutmak için ışıklandırılan ağaçlarının önünde uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar dileklerini sunmak için sıra beklediler.



Ateşlerin üzerinden atlanıp olumsuzluklardan arınılacağı sembolik kutlamalar sonrası ışıklandırılan kamelyalar ve yerlere serilen kilimlere oturan vatandaşlar, Erhan Yeşil ve Gaziosmanpaşa’nın roman müzik ve dans gruplarının şarkılarıyla adeta felekten bir gece çalarak, Bahar’a merhaba dediler.