4 Eylül 1963 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan kanunla ilçe belediyesi olan Gaziosmanpaşa’nın 50 yıllık tarihi, özel bir kitapçıkta toplandı. Tarihe tanıklık eden fotoğraflar ve dönemin insanlarıyla yapılan özel görüşmelerin aktarıldığı ve 50 yıllık tarihe tanıklık eden kişilerin yazılarının yer aldığı bu özel kitap, ilçe genelinde dağıtılıyor.

Doğma büyüme Gaziosmanpaşalı olan Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Ben Küçükköy’de doğdum. Okuma yazmayı gaz lambalarının ışığında öğrendim. Her zaman da Gaziosmanpaşalı olmakla gurur duydum. Hemşerilerimin teveccühleriyle de bugün bu görevi yürütüyorum. Biz, Gaziosmanpaşa’yı yaşanabilir bir kent haline getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çok yakın zamanda da Gaziosmanpaşa, İstanbul’un tercih edilen ilk ilçelerinden biri haline gelecek. Gelişim bakımından 50 yıllık tarihinin zirvesine çıkacak. Bu hedefimizi kentsel dönüşüme inanan vatandaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Hemşerilerim, bize güveniyor ve inanıyor. Onların desteğini her zaman yanımızda hissediyoruz” diyor.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, 50. yıl nedeniyle ilçede en uzun süre muhtarlık yapan Şerif Yıldırım’ı ziyaret edecek. 1965 yılında iki aylık bir süreyle Belediye Başkanlığı’na vekâlet de eden 85 yaşındaki Muhtar Şerif Yıldırım’ın adı, bölgede yapımı süren bir okula da verilecek.