Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesinde teravih sonrası gerçekleşen açık hava etkinlikleri “Memleket Havaları Gecesi” ile devam etti.

TÜM FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Gecede sahne alan Esat Kabaklı başta kahramanlık türküleri olmak üzere seslendirdiği birbirinden güzel türkülerden oluşan performansıyla vatandaşların büyük beğenisini topladı.


GOP’TA MEMLEKET HAVALARI


Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin “Gönül Sofraları” adını verdiği her iftarı vatandaşların geniş katılımıyla geçiyor. Gönül Sofraları Açık Hava (sokak) İftarı bugün de Bağlarbaşı Mahallesi, Adsız Nefer Caddesi’nde gerçekleşti.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Ramazan Ayı boyunca düzenlediği iftardan sahura kadar süren etkinlikler büyük bir gönül huzuru ve kardeşlik içinde yaşanıyor. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve yardımcılarının da hazır bulunduğu sokak iftarı dün akşam Bağlarbaşı Mahallesinde gerçekleşti.



Belediye ile vatandaşlar bu anlamlı günü birlik ve beraberlik içinde geçirirken iftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterisi de ilgiyle izlendi. Ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtılar. İftar öncesi vatandaşlara seslenen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, bu güne kadar sokak iftarlarına yaklaşık 15 bin kişinin üstünde bir kitlenin katıldığına dikkat çekerek, “Açık Hava İftarlarımızda birlik ve beraberliğin en canlı örnekleri sergilenmeye devam ediyor. Bu kutsal ayda dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyelim. Dayanışma ve paylaşma İslam dininin en önemli değerlerindendir” dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin düzenlediği sokak iftarları tüm hızıyla sürerken, belediye önünde her gece gerçekleşen etkinlikler vatandaşlara yazın kavurucu sıcaklığını unutturuyor. Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesinde teravih sonrası gerçekleşen açık hava etkinlikleri bugün de “Memleket Havaları Gecesi” ile devam etti.



Belediye bahçesinde kurulu platformda sahne alan Esat Kabaklı geceye katılan Gaziosmanpaşalıları duygu seline boğdu. Kabaklı’nın okuduğu kahramanlık türkülerine vatandaşlar da eşlik ederken, Kabaklı gelen isteklerin hemen hepsini yerine getirdi.

GÖNÜL SOHBETLERİ ve RAMAZAN STANDLARI

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin “Gönül Sohbetleri” adı altında başlattığı, sokak iftarlarının düzenlendiği mahallelerde seçilen bir camide teravih öncesi gerçekleştirilen sohbet programlarının Bağlarbaşı Mahallesi Bağlarbaşı Camii’ndeki konuğu Ömer Döngeloğlu oldu. Gönül Sohbetleri öncesinde Bağlarbaşı Camii önünde vatandaşlara şerbet dağıtımı yapıldı.

Gaziosmanpaşa Belediye bahçesinde her gece düzenlenen yöresel geceler, çocuk ramazan etkinlikleri,
ve konserlere katılan vatandaşlar ayrıca Hükümet Konağı Meydanı ve Gaziosmanpaşa Meydanı’ndaki hediyelik eşya ve çeşitli aktivitelerin yer aldığı osmanlı çinilerinden esinlenilerek kurulan çağdaş standlarda alışveriş yapma fırsatı da buluyorlar.