AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı Eylül 2013 tarihli Danışma Meclisini Gaziosmanpaşa Kültür Merkezi'nde icra etti. Katılımın ve coşkunun üst düzeyde yaşandığı programda katılımcılar arasında AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal, Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av.Ismail Ergüneş, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol  İl Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Ahmet Balin, İlçe Kadın Kolları Başkanı Merve Çetin Çabuk, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Eray Karadeniz üç kademe ilçe Başkan Yardımcıları, üç kademe İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, üç kademe Mahalle Başkanları ve 3 kademe mahalle yönetimleriyer aldı.

Program açılışı ilçe slyatı tanıtım filmi ile başladı,

Sonrasında ; Açılış konuşması yapan ilçe başkanı Ergüneş, yaklaşan seçim süreciyle ilgili 2 temel ilkenin önemine değindi. 1. İlke Tarafsızlık İlkesi bu ilkeyle ilgili şunları söyledi: "Her kim aday adayı olursa tarafsızlığımızı muhafaza etmek BİZ TARAFSIZIZ yani bir aday adayı gelir, o gelir, bu gelir, şu gelir bunlar gelir ve geçer baki olan AK PARTİ'dir AK PARTİ GAZİOSMANPAŞA TEŞKİLATI'dır. Ak Parti aday adaylarından büyüktür. Biz bütün aday adaylarına karşı aynı mesafede olacağız. Biz geldiğimiz gün kişiler üzerinden siyaset yapmıyoruz dedik. İlkeler ve değerler üzerinden siyaset yapacağımızı söyledik. Sakın ola ki; bu teşkilat kuralı dışında bir harekette bulunmayalım. Bu teşkilatın birliğini, bütünlüğünü,iriliğini ve diriliğini bozmayalım. Bu bizim genel merkezimizin görüşüdür ve ben bunu sizlere iletmekle mükellefim." dedi.

2. İlkenin Ak Parti Kurumsal Kimliğinin kurallarına uygunluk olacağını belirtti.
"Aday adaylığı müracaatlarında teşkilat genel merkez ne diyorsa herkes o kurala tabi olacak ve biz teşkilat olarak bu hassasiyeti göstereceğiz." dedi.
Başkan Ergüneş ;
Üye girişleri, kurulan ak noktalar, üye artış oranı gibi çeşitlli konuları içeren yüzdelik oranlarını misafirlerimize anlatarak önemli bilgiler sundu.
Programın devamında 3 kademenin faaliyetleri sinevizyon sunumu şeklinde misafirlerimize sunuldu.
28 Haziran- 27 Eylül 2013 Tarihleri arasında Üye artış oranlarında dereceye giren Mahallelere, Yönetim Kurulu üyelerine ve Meclis üyelerimize Teşekkür Plaketleri takdim edildi.