Atatürk'ün Türk Kadınına seçme seçilme hakkının verilişinin yıldönümü nedeniyle konuşan CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat , "Tüm yönetimlerde bayanların sayısı arttırılmalı" dedi.

Daha çağdaş ve modern bir ülke olabilmemizin, kadınların aldığı iyi eğitimle ve toplumun her aşamasında kadınların var olmalarıyla mümkün olacağını dile getiren Mehmet Polat,“Türk kadını maalesef 5 Aralık 1934’te elde ettiği hakların çok gerisine savrulmak istenmektedir. Biçimsel olarak seçme ve seçilme hakkını korumakla birlikte Türk kadını, toplumsal yaşamın dışına itilmek istenmektedir. Kadınlarımızı haksız baskılardan kurtarmanın yolu ise, cumhuriyetin temel nitelikleri doğrultusunda yapılacak yasal düzenlemelerle kadınların, ülkenin geleceğinin belirlenmesinde ve gelişme yolunda atılacak tüm adımlarda görev alabilmelerine, siyasal yaşamda daha fazla temsil edilebilmelerine olanak sağlamaktır” dedi.
Maalesef, bu eşitlik o tarihlerden bu yana gerektiği gibi sürdürülememiş, kadınların hak ve özgürlükleri gerektiğince korunamamıştır. AKP iktidarı boyunca kadına şiddet artmış, kadın cinayetleri büyük oranda yükselmiştir. Ülkemiz genelinde kadınlarımız her alanda önemli faaliyetler göstermektedir dedi.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı olarak milletvekilliği seçme ve seçilme hakkımızın verilişinin 79. Yılını kutluyor, bize bu günü armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve o günkü Türkiye Büyük millet Meclisinin saygı değer üyelerini saygı ve rahmetle anıyoruz."

CHP GAZİOSMANPAŞA İLÇE BAŞKANI MEHMET POLAT