Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi’de Ordu tanıtım günleri başladı.

Hatay ve Samsunluların ardından Ordulular ikinci kez Eyüp’te vatandaşlarla bir araya geldi.

Ordulular tanıtım günlerinin açılışını İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin yaptı. Açılışa İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Ordu Valisi Orhan Düzgün, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Eyüp Kaymakamı Osman Kaymak, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, İstanbul İlçe Belediye Başkanları, Ordu İlçe Belediye Başkanları, milletvekilleri, Ordu Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Sabri Çelebi, Yönetim Kurulu üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkanları ve vatandaşlar katıldı.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Eyüp Belediye Başkanımız ev sahibi olarak bizlere hoş geldiniz dedi. Burası Eyüp Sultan, dünyanın en saygın en kutsal mekanlarından biri. Sıradan bir yerde değiliz. Yaptığımız işler sıradan işler değil, İlimiz ve coğrafyamız adına bugün buradayız. Turizm çağımızın bir gerçeği ve önemli yaklaşımıdır. Sayın Valimizin ve Belediye Başkanımızın ifade ettiği gibi biz Ordumuzu tanıtmaya çalışıyoruz. Ulaşım yollarımız gelişti. İstanbul, Ankara`dan Ordumuza daha rahat ve konforlu gitme şansına sahibiz. Bundan sonra iki yada üç sene içinde Avrupa`dan, İstanbul ve Ankara`dan Ordumuza çok daha hızlı ve güvenli gitme şansına sahip olacağız. Havaalanımızla daha ileriye gideceğiz. Bağlantı yolları tünelleriyle Ordu daha da ileriye taşınacak. Ordumuzun rüyalarını tek tek hayata geçiriyoruz. Tanıtım günlerinde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.


Bakan Şahin, “Türkiye aşık olunacak bir ülke, toprak… Neresine giderseniz gidin her bir köşesi ayrı bir güzel… Bu ülkeyi sevmemek aşık olmamak mümkün değil” dedi. Şahin, Ordu- Giresun “Or- Gi” havaalanı inşaatı yapım sözleşmesinin imzalandığını söyledi.


OR-Gİ Havaalanı`nın 1990`lı yıllardan beri beklenen ama yapımı için umut beslenemeyen, sadece hayal edilen bir havaalanı olduğunu belirten İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, hükümetin bir yandan kendi projelerini bir yandan yarım kalan, bir yandan da geçmişte rafa kaldırılan projeleri hayata geçirme gayreti içerisinde olduğunu anlattı…

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise şunları söyledi: “Güzel bir buluşmaya şahitlik yapıyoruz. Ordulular İstanbul’un yerlisi olmuşlar. 400 bin civarında hemşerilerimiz gelmişler. Buluşma günleriyle memleketlerindeki hasreti gideriyorlar. İstanbul’da böyle bir buluşmadan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gönlümüz böyle güzel şehrin yükselmesi ve büyümesi ile çarpıyor. Çünkü İstanbul ne kadar büyürse ve ne kadar güçlü olursa ülkenin o kadar büyüyeceğine inanıyoruz. İstanbul’da 14 milyonda fazla insanımız böyle kardeşlik kucaklaşması içersinde… Gururlanacağımız bir açılışını gerçekleştiriyoruz. Burada emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum. Hayırlı olsun.”

Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin etkinlikte Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’ya katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi. Şahin ayrıca etkinlikte katkı sağlayan İlçe Belediye Başkanları’na ve katılımcılara plaket sundu. Törenin ardından açılış kurdelesini kesen protokol daha sonra stantları gezdi.

İstanbullular, Ordulular Günlerini 19- 22 Nisan tarihlerinde arasında gezerek tanıtım günlerinde farklı lezzet ve kültürleri bir arada yaşayacak.