Çevre esnafların da verdiği destekle, Fatih belediyesi ve Fagider, gelinlikçileriyle ünlü Fatih Fevzipaşa Caddesi`nde bu yıl bir ilke imza atmaya hazırlanıyor.

27 Nisan Cumartesi günü Fevzipaşa Caddesi’nde, mankenlerin gelinlik ve damatlıkları sergileyeceği festival özellikle evlenecek gençlerin ilgisini çekmesi bekleniyor.


Fevzipaşa’da bulunan gelinlikçilerin katıldığı alışveriş festivali, Fatih Fevzipaşa Caddesi Edirnekapı otobüs durağından başlayıp, Haşim İşcan alt geçidinin olduğu yere kadar kortej eşliğinde yürüyüş yapılarak en son konser etkinliği ile sonlanacak.

Cadde boyunca gelin konvoyu


Faytonlar ve klasik otomobiller cadde boyunca gelin konvoyu oluşturacak. Her birinde gelin ve damadın olacağı 3 adet fayton ve 10 adet klasik otomobil gelin arabası konvoyu oluşturacak. At üzerinde kına kıyafeti giymiş gelinde konvoyda yerini alacak.

Kortej boyunca sokak sanatçıları, atlar, motosikletli göstericiler yürüyüşe eşlik edecek. Gelinlik Festivali İBB Kent Orkestrası Bando Takımının Anıt Parkta kurulacak sahne üzerinde vereceği konser ile sona erecek.


Başlangıç Noktası: 14.00 Edirnekapı Otobüs Durağı
Varış Noktası: 15.30 Anıtpark- Haşim İşcan Geçidi Üstü
Konser: 15.30- 16.00