Protokole göre; ; Fatih Belediyesi Karagümrük Mahallesi, Niyazi Mısri Sokak No:5 Fatih – İstanbul adresindeki taşınmazları Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmet Merkezi olarak kullanılmak üzere İstanbul Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bedelsiz olarak kullanması ve işletilmesine ilişkin işbirliğini içeriyor.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmet Merkezi olarak hizmet verecek merkezde Fatih Belediyesi ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün tespit ettiği ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar yapılacak.
Fatih ilçesinde yaşayan yediden yetmişe ihtiyaç sahipleri, engelliler, yaşlılar, şehit yakınları, gaziler ve aileleri bu merkezin hizmetlerinden yararlanacak. Protokolde yer alan diğer hizmetler arasında, Fatih Belediyesi’nin semt konaklarında psikolojik danışmanlık, aile danışma ve rehberlik hizmetleri yer alıyor. Ayrıca, ailelere yönelik eğitim programları, aile yapısı ve değerleri ile çocuk, engelli, kadın ve insan haklarının korunmasına yönelik çalışmalar da yapılacak.

BAŞKAN DEMİR: İKİ KURUM ARASINDA SİNERJİ OLUŞACAK

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Fatih’teki ihtiyaç sahipleri için önemli bir protokole imza attıklarını belirterek “Fatih Belediyesi olarak, insanlarımızla sürekli birlikteyiz. Devletimizin gücünü ve şefkatli elini Fatih’te yaşayan yardıma muhtaç insanlarımıza 10 yıldır ulaştırmak için ciddi çalışmalar yapıyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü ile yaptığımız bu protokolun iki kurum arasında sinerji oluşturacağını ve yardıma muhtaç ailelerimize önemli bir hizmet olacağını düşünüyorum” dedi.


İNALTEKİN: ORTAK HİZMETLER YAPACAĞIZ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürü Önal İnaltekin de Fatih Belediyesi ile imzaladıkları protokol sayesinde ihtiyaç sahiplerine yerinde hizmet götürebileceklerini belirterek, ‘Yıllardır gerek yerel yönetimler gerekse bakanlığımız ihtiyaç sahiplerini tespit ederek yardımları ulaştırıyordu. Bu protokolle güçlerimizi birleştirerek daha çok hizmet sahibine ulaşmayı hedefliyoruz’ dedi.