Eyüp Belediyesi geçen sene olduğu gibi bu yıl da her mahallede iftar ve sahur sofraları kuruyor. Her akşam mahallelerde, Cülus Yolu’nda ve Haliç kayısındaki Etkinlik Alanı’nda oluşturulan Açıkhava iftar ve sahurlarına binlerce kişi katılıyor. Hep birlikte oruçlar açılıyor, mübarek Ramazan ayının bereketi tüm Eyüp Sultan’a yayılıyor.
Eyüp Belediyesi haftasonu Yeşilpınar Mahallesi’nde sahur programı yaptı. Avrupa Birliği Bakanı, Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katıldığı sahurda evsahipliğini Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu üstlendi.

Aileleriyle birlikte gece yarısı Pınar Camii avlusunu dolduran vatandaşlar, birlikte sahur yaptı…
Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu sahurda yaptığı konuşmada, “Hep birlikte Ramazan ayında aynı somunu paylaşarak aynı masada buluşmak ne kadar güzel… Tarihi ramazan günlerine dönerek, çocukluğumuzdaki o güzel günleri yad etmiş oluyoruz. Birlikte iftar, sahuryapıyoruz. Geleneklerimizi yaşatmak ve çocuklarımıza da aynı duyguyu hissettirmek ayrı bir mutluluk, Geleneksel Eyüp Sultan sahurunda buluşmak bizim için büyük mutluluk. Ben sahurumuza katılan herkese çok teşekkür ediyor, şimdiden tüm İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi .