Eyüp Belediyesi’nin düzenlediği ‘Tarihi Merkez Eyüp Çalıştayı’, Eyüp Belediyesi Ensari Konağı’nda gerçekleştirildi.
Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer’in moderatörlüğünde toplanan Çalıştay’a, Eyüp Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü İrfan Çalışan, Mehmet Ünal, Yalın Karadağ, Eyüp Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Betül Bölükbaşı, Yusuf Ziya Bektaş Köseoğlu, Esra Sarı, Gürhan Askeroğlu, Zabıta Şefi Cemal Bey, İrfan Çiftçi, Gülnur Kadayıfçı, Hülya Yalçın, Muhammed N. Ambarlı, Hüseyin Irmak, Erman Güven, Güven Güvenç, Gülsen Güvenç, Ali İhsan Bey, Hüseyin Emiroğlu, Bekir Soysal, Dr. Mehmet Emin, Gündegül Parlar ve Yeşim Börek katıldı.

6 Ağustos Perşembe günü 09.00-16.00 saatleri arasında yapılan Tarihi Merkez Eyüp Çalıştayı’nın 2. Oturumunda katılımcılar, Eyüp’te tarihi ve kültürel bir tura çıktı. Eyüp Çalıştayı’na katılan konuklar, tarihi ve kültürel eserleri, mekanları incelerken notlar alıp, fotoğraflar çektiler, incelemelerde bulundular.
Tarihi Merkez Eyüp Çalıştayı, Eyüp’le ilgili vizyon geliştirmek amacıyla toplandı. Arama toplantılarıyla başlayan, konsept ve projeler geliştirmek için çalışmalar yapan Çalıştay komitesi, kültürel yönetim planı oluşturmak için de Çalıştay sonuçlarını mercek altına alacak.

Eyüp Belediyesi bu çalıştaylardan sonra teknik altlık datalarını toplayacak, sokak sokak, bina bina teknik altlık çıkarılacak.

Maneviyatın ağır bastığı tarih temalı mekansal gelişim ve yaşam düzeni oluşturulması, projeler ve uygulamalar yürütülmesi için gereken organizasyonlar yapılacak.

Eyüp Belediyesi, ‘Yaşayanını dışlayan’ mekanlardan biri olmayan, hayatın ritmine uygun bir yaşamın sürdüğü, huzur başkenti Eyüp için gerekli çalışmalarını devam ettirecek.