Eyüp, Türk televizyonlarının en çok izlenen dizilerine, gişe rekorları kıran sinema filmlerine evsahipliği yapıyor.

En önemli sahneleri Eyüp Zalpaşa Külliyesi’nde çekilen Muhteşem Yüzyıl’dan sonra Yalan Dünya platoları da Eyüp Alibeyköy’e kuruldu.

Kanal D’nin rating rekorları kıran komedi dizisi Yalan Dünya için Alibeyköy’e mini İstanbul’u andıran muhteşem bir plato kuruldu. İstanbul’un en popüler mekanları, Beyoğlu İstiklal Caddesi ve Cihangir’in dekorlarla oluşturulduğu sette, ayrıca dizi karakterleri için ayrı ayrı ev ve işyeri mekanları hazırlandı.

BAŞKAN İSMAİL KAVUNCU SETTE…


Yalan Dünya dizi platolarının kurulmasında ilk andan itibaren büyük destek olan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu bugün Alibeyköy’deki seti ziyaret etti.



Senaryosunu Gülse Birsel’in kaleme aldığı, yönetmenliğini Jale Atabey Özberk’in yaptığı, müziklerini Nil Karaibrahimgil’in hazırladığı “Yalan Dünya”nın setinde Başkan’ı Uygulayıcı Yapımcı Ahmet Kayımtu karşıladı. Kanal D Production imzalı dizinin setini Başkan İsmail Kavuncu ve Başkan Yardımcısı Semih Dikyol’a gezdiren Kayımtu, o sırada sette olan Beyazıt Öztürk, Nihal Yalçın, Gupse Özay, Öner Erkan ve Altan Erkekli ile tanıştırdı.

Yalan Dünya ekibini başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu şunları söyledi: “Yalan Dünya, çok kısa bir sürede tüm televizyon izleyicilerinin gözdesi oldu. Eyüplü gençler, ailelerle konuşuyorum onlar da diziye hayran. Liseli gençlerle geçtiğimiz hafta buluştuğumda sordum, televizyonda en çok ne izliyorsunuz diye, “Yalan Dünya’yı izliyoruz. Orçun’a bayılıyoruz” diye cevap verdiler. Ben de ilçemizin böyle güzel bir diziye evsahipliği yapmasından büyük mutluluk duyuyorum. Başta Kanal D Production olmak üzere Gülse Birsel’i, sanatçı dostlarımızı ve kamera arkasında büyük özveriyle görev yapan tüm arkadaşlarımızı kutluyorum. Eyüp Belediyesi olarak onlara her zaman destek olmaya devam edeceğiz.”

ALTAN ERKEKLİ’YE KUTLAMA PASTASI



Başkan İsmail Kavuncu’nun seti ziyareti sırasında dizinin sevilen karakteri Şehmuz’u canlandıran usta aktör Altan Erkekli için bir kutlama pastası kesildi. Geçtiğimiz hafta baba olan Erkekli, çok mutlu olduğunu ve duygulandığını belirterek, “9 Mart’ta üçüncü kez baba oldum. Minik Alimiz ve eşim çok şükür sağlıklı… Başbakan’ı dinledik ve onun yolundan gidiyoruz. Üç çocuk babası olmak da çok güzelmiş. Bana bu sürprizi hazırlayan ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ederim” dedi. Kendisi 5 kız çocuk babası olan Başkan Kavuncu da Altan Erkekli’yi tebrik etti.

YILDIZ OYUNCU KADROSU, GÜÇLÜ SENARYO

Yalan Dünya, Cihangir’in göbeğinde yan yana, hatta aynı terasta bir arada yaşamaya mahkum, Türkiye’nin iki uç hayat tarzından gelen iki farklı ailenin komik hikâyelerini anlatıyor. Kavgaların, çatışmaların, sırların, arkadaşlık ve aşkların da yaşandığı “Yalan Dünya”nın başrollerini; Altan Erkekli, Füsun Demirel, Olgun Şimşek, Beyazıt Öztürk, Gülse Birsel, Hasibe Eren, Sarp Apak, Öner Erkan, Nihal Yalçın, Bartu Küçükçağlayan, Tuna Orhan, Ömür Arpacı, Hakan Meriçliler, İrem Sak, Gupse Özay ve Gönül Ülkü paylaşıyor.



Dizi, yıldız oyuncu kadrosu, güçlü ve esprili yüklü senaryosuyla her hafta Kanal D ekranlarında kahkaha fırtınası estiriyor.