Teknik Direktör Yılmaz Vural ve efsane oyuncular Semih Yuvakuran ile Ali Gültiken Eyüp Belediyesi tarafından düzenlenen panelde amatör futbolcular ile buluştu. Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen organizasyonda Türk futbolunun dünü ve bugünü konuşulurken, 3 ünlü isim anıları ile de genç oyunculara keyifli anlar yaşattı.

Türk futbolunun önemli isimlerinden Yılmaz Vural, Semih Yuvakuran ve Ali Gültiken Eyüp Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki panele konuşmacı olarak katıldı. Türkiye’de futbolda son zamanlardaki olumsuz gelişmeler ve bu olumsuzluktan çıkış yollarının konuşulduğu panelde, amatör futbolcular da efsane isimlere merak ettikleri konular hakkında sorular sordu.

Yabancı oyuncu kısıtlamasının kaldırılmasından alt yapı sorunlarına, kulüplerin transfer politikalarından taraftarın tribünden uzaklaşmasına kadar pek çok konuda görüşlerini açıklayan Vural, Yuvakuran ve Gültiken, futbolun yeniden bir yapılanma içine girmesi ve çıkarılacak kanunla bir düzene kavuşması gerektiğinin altını çizdiler.

Semih Yuvakuran ve Ali Gültiken oynadıkları kulüplerde başlarından geçen ilginç olayları ve güldüren anılarını da Eyüplü amatör futbolcularla paylaştı. Semih Yuvakuran ve Ali Gültiken’in unutamadıkları ortak anıları ise 8 – 0’lık İngiltere Türkiye karşılaşmasıydı. Ali Gültiken, ilk kez A Milli formayı giydiği karşılaşmadan ağır bir mağlubiyetle ayrılmanın kendisi için en üzücü günlerden biri olduğunu söyledi.

Teknik direktör Yılmaz Vural da, genç antrenörlere tavsiyelerde bulundu. Köln Spor Akademisi’nden mezun olmasının kendisine kattığı değerleri anlatan Vural, teknik direktör olarak Türkiye’de kulüp çalıştırmanın, futbolcu ve yöneticilerle ilişkilerin yurt dışından çok farklı olduğunu söyledi.