Çerkes Hakları İnisiyatifi öncülüğünde yedi aydan beri, her ayın yirmibirinde Galatasaray Lisesi önünde bir araya gelen Çerkesler; Çerkes Soykırımı'nın yapıldığı yerlerden biri olan ve tarihi Çerkesya topraklarının merkezi olan Soçi'de, barışın simgesi durumundaki olimpiyatların yapılmasını protesto etmek üzere Rusya konsolosluğuna doğru yürüyüşe geçti.

 Yürüyüşte, Çerkes Soykırımı'nı ve tarihi başkentleri Soçi'de niçin olimpiyat yapılamayacağını anlatan dövizler ve pankartlar taşındı.



Çerkesler, yürüyüş esnasında; ''Çerkesler Soçi'ye Dur Diyecek!, Soykırım Yapanlar Olimpiyat Yapamaz!, Çerkesya, Rus toprağı Olmayacak!, Suriye Çerkesleri Yalnız Değildir!''gibi sloganlar atarak protestolarını yüksek sesle dile getirdiler.

Çerkesler, Rusya Federasyonu'nun İstiklal'deki konsolosluğu önünde yaptıkları basın açıklamasında;



19. yüzyılda Rusya Çarlığı'nın, bir milyondan fazla Çerkesi katlettiğini ve yüzbinlerce Çerkesi ise zorla Osmanlı Devleti'nin topraklarına göç ettirdiğini, bu soykırımı ve tarihi gerçeklerin ise barışın simgesi olan olimpiyatlarla karartılacağını, Dünya ülkeleri içerisinde en geniş sınırlara sahip olan Rusya Federasyonu'nun Soçi'de ısrar edip olimpiyatları başka bir kente taşımamasında siyasi bir amaç taşıdığını dile getirdiler.

Rusya Çarlığı'nın günümüzde mirasçısı durumundaki Rusya Federasyonu'nun Çerkeslerden resmi özür dilemesini, Çerkeslere tazminat ödenmesini, Çerkeslerin anavatanlarına yasal engeller olmadan dönebilmesinin önünün açılmasını, Suriye'deki iç savaşta tarafsız durumda olan ve anavatanlarına dönmek isteyen Çerkeslere kolaylıklar tanınmasını da basın açıklamasıyla isteyen Çerkesler basın açıklamasından sonra gelecek ay yine aynı gün ve saatte buluşmak üzere, ıslıklar ve alkışlar eşliğinde olaysız bir şekilde dağıldılar.