Cam ve resim sanatçısı Cenan Uyanusta, aralarında öğrencilerinin resimlerinin de yer aldığı karma cam ve resim sergisini Kartal Belediyesi Fuaye Salonu’nda açtı. “Sensiz” ismini verdiği sergisini cam ve resim sanatı tutkunlarının beğenisine sunan Cenan Uyanusta, kendisi ve öğrencilerinin çalışmalarından seçme eserlerinin bir bölümünü sergiliyor.

Açılışını Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer’in yaptığı sergideki eserlerin, yılları alan bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten sanatçı Uyanusta, şimdiye kadar yurt içi ve yurt dışında açtığı pek çok sergi ile sanatseverlerle bir araya gelerek çok değer verdiği eserlerini sergilemenin ve kendini ifade etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Hemen her şeyden etkilendiğini ve etkilendiği şeyleri tuval üzerine veya cama yansıtmanın, kendisini ifade biçimi olduğunu belirten sanatçı, bunu yaparken, sanatın belli bir malzeme ve teknikle sınırlı kalmayı engelleyişini temel alıyor. Sanat kavramının sürekli arayış içerisinde olarak gelişeceğine inanan sanatçı Uyanusta, üniversitede cam eğitimi aldıktan sonra karışık malzemeyle sanat yapmak anlamına gelen Mixed Media ile tanışarak farklı teknikleri harmanlamanın peşine düştüğünü belirtiyor. Böylece camı hayatından çıkartmadan araya boyaları da katarak sanat yaşamına devam eden Uyanusta, Mixed Media akımını üniversitelerde öğrencilerle de tanıştırdı. Cenan Uyanusta’nın ruh – malzeme - sanat temasıyla kurguladığı cam, resim ve heykel sergisi, 12 Şubat’a dek gezilebilir.

Serginin açılışını gerçekleştiren Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ise Kartal Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya büyük önem verdiklerini belirterek “ Kartal Belediye Başkanımız Op. Dr. Altınok Öz, göreve başladığı günden beri Kartal ilçesinde sanat ve kültür adına yapılması gereken her çalışmayı istiyor. Bu yönde çalışmalarımıza devam ediyoruz. Belediyemizin yeni binasında sergi alanı oluşturuldu. Bu alanda kısa sürede çok sayıda sergi de açıldı. Eğer binalarımızı böyle değerli sanat eserleriyle donatıp sergilemezsek binalar ruhsuz, adeta ölü binalar olur. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışan bir yerel yönetim olarak kültür ve sanat olmazsa olmazımızdır. Bu alan, sanatçılarla buluşmaya devam edecek” dedi. Gürer, sergiyi gezerek cam ve resim çalışmaları hakkında sanatçı Cenan Uyanusta’tan bilgi aldı.