İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), toplumla özürlü arasındaki mesafeleri kaldırmak amacıyla gerçekleştirdiği sosyal organizasyonlara bir yenisini daha ekleyerek zihinsel özürlü çocukları, hayranı oldukları Beşiktaş Futbol Kulübü’nün antrenmanına götürdü.

Özürlüler Müdürlüğü (İSÖM), zihinsel özürlü bireylerin özgüvenlerinin artması ve toplumla kaynaşmaları açısından sosyal yaşamın her ekseninde özürlüleri destekleyecek aktiviteler düzenliyor. Spor Toto 2011-2012 süper liginde de Beşiktaş Spor Kulübü Futbol Takımına moral desteği sunmak ve özürlü bireylerin heyecanla seyrettikleri süper lig futbolcuları ile tanışmalarını sağlamak için İSÖM, İSÖM Merkezlerinde eğitim alan zihinsel özürlü çocuklarla Beşiktaş Klubü’ne ziyaret gerçekleştirdi.

Beşiktaş Antrenmanı Renklendi

Beşiktaş Profesyonel Futbol Takımı’nın Nevzat Demir Spor Tesislerinde yaptığı antrenman, önce düz koşu olarak başladı, ısınma hareketleri ve teknik taktik çalışmalar olarak devam etti. Antrenman boyunca büyük bir heyecanla futbolcuları izleyen özürlü çocuklar, yapmış olduğu coşku dolu tezahüratlarla antrenmana renk kattı.

Yetenekli Özürlü Çocuklardan Beşiktaş Teknik Heyetine Ebru Eseri

Antrenman sonrasında saha kenarında bir araya gelen Beşiktaş Futbol Takımı Teknik Heyeti ile özürlü çocukların şakalaşmaları ve keyif dolu muhabbetleri gözden kaçmadı. Anlamlı ziyaret vesilesiyle İSÖM Merkezlerinde değişik branşlarda kültür sanat eğitimi alan zihinsel özürlü çocuklar kendilerinin yapmış oldukları bir ebru eserini Beşiktaş Futbol Takımı Teknik Heyetine sundu. Ebru takdiminin ardından ziyaretin hatıratı dolayısıyla Beşiktaş Teknik Heyeti ile Zihinsel Özürlü Çocuklar bir arada fotoğraf çektirdiler.

102 Bin Özürlü ve Ailesine 22 Merkezle Hizmet Ulaştırılıyor.

İSÖM, özürlü bireylerin sosyal yaşamın doğal üyeleri olabilmeleri amacıyla pek çok faaliyeti bütüncül bir hizmet anlayışı ile İSÖM’e kayıtlı olan yaklaşık 102 bin özürlü ve ailesine ulaştırıyor. Sporla rehabilitasyon kapsamında 619 bin seans eğitim ve terapi desteği sağlayan İSÖM, özürlü bireylerin daha çok sosyal yaşamın içinde bulunabilmeleri amacıyla da yaklaşık 169 bin sosyal aktivite düzenledi.