Vatan Şehitleri Aileleri Dayanışma ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, 18 Mayıs Cumartesi günü Bayrampaşa Yadran Düğün Salonu'nda bir kaynaşma gecesi düzenledi.

Dernek Başkanı Aytulu Kirazaldı ve Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen yemeğe Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Bayrampaşa Ak Parti İlçe Başkanı Cemil Yıldız, Bayrampaşa CHP İlçe Başkanı Zahit Gürdal, Emekli Vali Yardımcısı Celalettin Özdal, Kızılay Bayrampaşa Şube Başkanı Ali Murat Duman,  Kızılay Bayrampaşa Kadın Kolları Başkanı Havva Mermi, Polis Başmüfettişi 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ahmet Uzunçakmak, Tek Rumeli TV Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Baykal, Tüketiciler Birliği Onur Kurulu Başkanı Aydın Ağaoğlu, STK temsilcileri, işadamları , dernek üyeleri, ulusal ve yerel medya mensupları ile çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu Kızılay Bayrampaşa Gençlik Kolları'ndan Bahar Eruyar'ın yaptığı gecede ilk olarak Dernek Başkanı Aytulu Kirazaldı teşekkür ve selamlama konuşması yaptı.

Başkan Kirazaldı şunları söyledi:


"Toprak üstünde eğer ölen varsa vatandır. İnsanlar balık değildir. Yaşamak için ayaklarını basacakları toprağa ihtiyaçları vardır. Ulu Önder Atatürk, 'Yurtta Sulh, Cihanda Sulh' demiştir. Türkler  kimsenin toprağına göz dikmeden bugünlere gelmiştir. Bugün Suriye'den gelen sığınmacılar Reyhanlı halkını yıldırmak için 51 vatandaşımızın canına kıydılar.Bunu kınıyoruz. Oysa Reyhanlı kelimesinin anlamı ne güzeldir. Reyhanlı Suriye'den kaçanlar için bir cennet kapısı olmuştur. Bir atasözümüz der ki ve bu çok doğrudur; 'Su uyur, düşman uyumaz.'
Şehitlerimizi anmak başta hükümetimiz olmak üzere hepimizin ortak görevidir. Hepinizin Allah yardımcısı olsun"




Bizim Derneğimiz hep hüzün içinde, kapıdan girerken hüzün, çıkarken hüzün diyerek gözyaşlarına boğulan ve salondakileri oldukça duygulandıran Başkan Aytulu Kirazaldı konuşmasına şöyle devam etti:

" Başbakan'a sesleniyorum artık Amerika'nın güdümünden çıkalım. Kendi topraklarımızda kendimiz söz sahibi olalım. Ben yokluklar içinde bu derneği götürüyorum. Ama yıkılmadık, ayaktayız. Sizleri, şehit aileleri ve gazileri çok seviyorum, hepinize katıldığınız için çok teşekkür ediyorum."

Başkan Kirazaldı'nın konuşmasının ardından program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti.




İstiklal marşı'nın ardından Başkan Kirazaldı ve yönetimi tarafından Kaynaşma Gecesi'ne katılanlara teşekkür plaketleri takdim edildi.

Gecede plaketini Başkan Kirazaldı'dan alan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, şunları söyledi:

"Aytulu ablayla çok uzun zaman birlikte çalıştık. Mecliste çıkan bütün kararlarda kendisinin imzası vardır. Çok hayırlı bir iş yapıyor, gecesini gündüzüne katarak. Şehitlik peygamberlik makamıdır. Bu anlamlı derneğin her zaman yanında olduk ve bundan sonra da olacağız."

Bu anlamlı gecede ünlü müzisyen Murat Evgin sahne alarak birbirinden güzel şarkılarını, şehit aileleri ve katılımcılar için seslendirdi.

Evgin'in Şehitler için yazdığı 'şehit' isimli şarkıda oldukça duygulu anlar yaşandı.

Ünlü Şarkıcı Erol Evgin'in oğlu olan Murat Evgin, söylediği şarkılarla olduğu kadar, efendiliği ve canayakın kişiliği ile de geceye katılanların gönlünü fethetti.



Murat Evgin anlattığı anekdotlarla da geceye katılanlara oldukça keyifli anlar yaşattı.

Gecede sahne alan ünlü müzisyen Murat Evgin'e Başkan Kirazaldı tarafından bir plaket takdim edildi.

Dernek Başkanı Aytulu Kirazaldı, Murat Evgin'e 3. plaketi takdim ettiğini belirterek 'Murat o güzel yüreğiyle her zaman derneğimizin yanında oldu.  Murat'ı yönetim kurulumuzun kararıyla derneğimizin onursal üyesi yaptık. O'nu çok seviyorum. Keşke benim evladım olsaydı.' dedi.




Geceye Kızılay Bayrampaşa Şubesi tam kadro katılmış ve bu anlamlı günde derneği ve başkan Kirazaldı'yı yalnız bırakmamışlardı. Kızılay Kadın Kolları Başkan yardımcıları Emine Nurcan Yaşar ve Fatma Yıldız'ın masasında iki ünlü sima da vardı. 

Unutulmaz dizisinin unutulmaz müzikleriyle tanıdığımız ünlü müzisyen Halil Kurt ve Medya TV’de “Şeyma ile Er Mektubu"nun güzel ve başarılı sunucusu Şeyma Uygun da geceye katılarak Vatan Şehitleri Derneği'ni ve şehit ailelerini yalnız bırakmadılar.



Vatan Şehitleri Aileleri Derneği'nin düzenlediği Kaynaşma Gecesi, günün anısına birlikte çekilen fotoğraflarla sona erdi.





Haber: Ayla Özdemir-aSes