Bayrampaşa Maltepe sanayi havzasında kurulu bulunan ART Aksesuar'da yaşanan iş cinayeti Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) ve Metal İşçileri Birliği (MİB) tarafından protesto edildi. 

Geçtiğimiz günlerde Bayrampaşa'da bulunan ve kapı kulpları ile mobilya aksesuarları üreten ART fabrikasında, Recep Alıkan isimli işçi asansöre malzemeleri koyarken halatın kopmasıyla kafasına 100 kiloluk ağırlık düşmesi sonucu hayatını kaybemişti. Sakarya nüfusuna kayıtlı olan Alıkan evli ve 2 çocuk babasıydı.

Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP) ve Metal İşçileri Birliği (MİB) üyeleri basın açıklamasında şunları söyledi:




ART patronu işçi kanı emiyor


Birçok bölümün olduğu ART Aksesuar fabrikasında işçiler sağlıksız koşullarda çalışıyor. Yaklaşık iki senedir işçilerin ücretini gasp eden ve işçilere her türlü yoksulluğu dayatan patron, yaşadığı mali krizin faturasını işçilere ödetiyordu. Fabrikanın yanında kiraladığı ve bir kısım polisaj işlerinin yapıldığı fabrikadan büyük tekel olan Makel'in işlerinin yapıldığı ve 6 işçinin çalıştığı bu bölüm Recep isimli işçi arkadaşın sürekli iş getirip götürdüğü bir yerdi. ART'ye ait olan üç katlı yerdeki polisaj bölümündeki kullanımı geçmiş asansör ve halat bu patronların işçiye verdiği değeri ortaya koyuyor.

Düzenin polisi patronu koruyor

Recep isimli işçinin öldüğü yere gelen polisler olay yerinde yaptığı incelemeler sonrasında sanki hiçbir şey olmamış gibi gittiler. Soruşturmalarda büyük titizlikle yapılan incelemeler ölen bir işçi olunca en ilkel şekilde yapıldı. Fabrika arabaları ile etrafı çevrilen cesedin fotoğrafları çekildi ve önceden gelen ambulans da gönderildi. Savcı gelmeye bile tenezzül etmedi.

Art Aksesuar'da gerçekleşen bu iş cinayetine ve son zamanlarda artan iş cinayetlerine karşı eyleme geçtik diyen grup ayrıca ART Aksesuar fabrikasının işçilerin ücretlerini ödemediğini iddia ederek kendilerine Cumartesi gününe kadar ödeme yapılmazsa yine aynı yerde eylem yapacaklarını da eklediler.