Bayrampaşa Belediyesi tarafından tasarlanan '60 yaş üstü gençlere' özel hizmete giren "İkinci Bahar Dinlenme Lokali"nin açılışını Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış gerçekleştirdi.

Bayrampaşa Belediyesi tarafından tasarlanan '60 yaş üstü gençlere' özel hizmete giren "İkinci Bahar Dinlenme Lokali"nin açılışını Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış gerçekleştirdi.


FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!


Bayrampaşa Belediyesi tarafından hizmete açılan İkinci Bahar Dinlenme Lokali"nin açılışını Avrupa Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış gerçekleştirdi. Bakan Bağış, "Vatandaşın, milletin devletiyle barışık olduğu günleri yaşıyoruz. Büyüklerimizin bizim kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Bizim kültürümüzde büyüklere saygının bir yeri vardır. Bizim değerlerimizde büyüklere hürmetin, özellikle anneye babaya hürmetinin çok ayrı bir yeri vardır. Mevlana o kadar güzel söylemiş ki, 'gençlerin aynadagöremediğini yaşlılar bir tuğla parçasında görürler' demiş. Bir yandan geleneklerimizi geleceğe taşıyarak kendi kültürümüzle gelişen dünyanın çağdaş koşullarını birleştirerek bu milletin standartlarını yükseltmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yaşlılarımızın devletin imkanlarından en fazla yararlanabildikleri dönemi yaşatmaya başladık" dedi.



Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise "Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Bakanımız, başmüzakerecimiz Sayın Egemen Bağış beyefendi Bayrampaşa'mızı onurlandırdı. Bayrampaşa Belediye'mizin sosyal tesislerini açtık. Halkımıza burayı armağan ettik. Biz diyoruz ki ikinci bahar 60 yaşını doldurmuş, 60 yaşından sonra hayatını devam ettiren olgun, onun fikrinden ve zikrinden istifade edebileceğimiz sevgili hemşehrilerimizden, amcalarımızdan, babalarımızla, dedelerimizle birlikte biz burada mükemmel eserin altında onlarla beraber olalım. Orada kütüphanede kitaplardan faydalansınlar. Sabah amcalarımız evden güzel bir şekilde çıksınlar. Biz onları akşama kadar güzel bir şekilde ağırlayalım diye böyle bir projeyi yaptık" dedi.



Yapılan konuşmaların ardından Bakan Egemen Bağış ile Başkan Atila Aydıner açılış kurdelesini kesti. Lokali gezen Bakan Bağış daha sonra görme engelli bir çocuğun gitarla çaldığı türkülere eşlik etti. Bakan Bağış ve beraberindekiler daha sonra Bayrampaşa Belediyesi'nin hizmete sunduğu sosyal tesislerin açılışını yaptı.



Başkan Atila Aydıner'in yaptığı projeler karşısında mutlu olduğunu belirten Bakan Bağış, "10 yıldır kendisiyle siyaset yapmaktan onur duyuyorum. Bayrampaşa'da hem yaşlılarımızı düşünerek ortaya koydukları İkinci Bahar Lokali, hem bu güzel Fatih Parkı'nda, Fatih Sultan Mehmet'in heykelinin hemen karşısındaki bu kafeterya açılışını yapmak bize mutluluk verdi. Kendisini belediyede ziyaret etmek beni çok mutlu etti. Türkiye her alanda olduğu gibi belediyecilikte de farkını ortaya koymaya başladı" diye konuştu.

Açılışın konukları arasında ünlü şarkıcı Coşkun Sabah'ta vardı.