Bayrampaşa Belediyesinin özel olarak hazırladığı ‘’75.Ölüm Yıldönümünde Mehmet Akif Ersoy’u Anıyoruz’’ projesi kapsamında Bayrampaşalılarla buluşan ünlü sanatçı Bedirhan Gökçe Mehmet Akif Ersoy’un sadece şiirlerini seslendirmekle kalmayarak yaşantısından da anlamlı hatıraları anlatarak müthiş bir program gerçekleştirdi.

 

Bayrampaşa Belediye Başkan’ı Atila Aydıner, başkan yardımcıları ve siyasilerin katıldığı programda Yücel Çakmaklı Kültür Salonunu dolduran Bayrampaşalılar Mehmet Akif Ersoy’un bilinmeyen yönlerini, en güzel şiirlerini keyifle dinlerken,istiklal marşının nasıl yazıldığını da Bedirhan Gökçe’nin akıcı anlatımıyla öğrenmiş oldular.

 

Bayrampaşa’ya sadece Mehmet Akif’in şiirlerini seslendirmek için gelmediğini belirten Bedirhan Gökçe:’’Mehmet Akif’in şiirlerini seslendirmek yeterli değil. Mehmet Akif’i anlamamız lazım.Safahat nedir, Asım’ın Nesli nerden geliyor bunu anlatmak gerekiyor.Yeni bir nesil var ve bu nesil ne yazık ki tarihimizin önemli şahsiyetleri hakkında detaylı bilgiye sahip değil.Bizlerin görevi tarihimizi en güzel şekilde sizlere anlatmak.Mehmet Akif Ersoy anlaşılması gereken en önemli şairlerimizden birisi.Belediyelerimiz saolsun bu tarz kültürel faaliyetleri gerçekleştirmeseler sizlere nasıl ulaşacağız bilemiyorum.Burada Belediye Başkanımız Atila Aydıner’e çok teşekkür ediyorum.Kendisi kültürel faaliyetlere çok önem veriyor’’dedi.

 

Başkan Aydıner ise:’’Mehmet Akif milli şairimiz. İstiklal marşımızın sahibi.Tam sekiz günlük muhteşem bir program hazırladık Bayrampaşalılara.Mehmet Akif Ersoy’u anlamamız için.Onu daha iyi tanımamız için.Türkiye’nin en ünlü sanatçılarından biri olan Bedirhan Gökçe muhteşem bir programla bizlerle oldu.Mehmet Akif’in bilinmeyen bir çok yönünü öğrendik sayesinde.Bizler kültürümüze sahip çıkmazsak geleceğimize sahip çıkamamış oluruz.Böyle sanatçılarımız,kültüre bizler gibi önem veren belediyelerimiz oldukça geleceğimizde eminim aydınlık olacaktır’’dedi.

 

Başkan Aydıner’in Bedirhan Gökçe’ye programa katılımlarından dolayı verdiği çiçek ve okunan Mehmet Akif şiirleriyle program sona erdi.