İstanbul Bayrampaşa’da kentsel dönüşüm için ilk kazma vuruluyor.

Vatan Gazetesi'nden Mert İnan'ın haberine göre; baştan sona yeni bir konseptle inşa edilecek ilçede ‘İstiklal Caddesi’ de olacak.

İstanbul’da Bayrampaşa ilçe sınırlarında bulunan Vatan Mahallesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından afet riskli alan ilan edilerek kentsel dönüşüm projesi kapsamına alındı.

İlk kazmanın gelecek yıl vurulacağı projenin en önemli ayağı ise kentsel dönüşüm kapsamında ev sahibi olmaya hak kazanan vatandaşların cebinden tek kuruş bile çıkmayacak olması.

Başkan anlattı

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, Vatan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm projesini VATAN’a anlattı: “Vatan Mahallesi, Bakanlar Kurulu kararıyla afet riskli alan ilan edildi. 226 bin metrekarelik alan üzerine kurulu mahallede 11 bin 300 vatandaşımız ikamet ediyor. Vatan Mahallesi’nde bin 88 bina, 3 bin 713 konut ve 2 bin 170’i sanayi kuruluşu bulunuyor. Mahalleyi 3 büyük adaya böldük. Mahalle havası bozulmayacak. Sosyal yaşamı geliştirmek hedeflerimiz arasında. Projede 4 hektarlık bir meydan projesi var. En önemlisi İstiklal Caddesi konseptinde markaları buraya getireceğiz. Vatan Mahallesi, dönüşümde ilk çocuğumuz olacak ve herkes için örnek teşkil edecek. Arsa tapusu olan vatandaşlarımız da kentsel dönüşümden yararlanacak.