Bayrampaşa’da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında hazırlanan 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı zeplin balonlar yardımıyla gökyüzüne çıkartıldı. Etkinliğe katılan Türk ve Azeri çocukların bayram mesajı da bayrakla gökyüzüne taşındı.

Bayrampaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çeşitli etkinliklerle kutluyor. Kocatepe Belediye Stadı yanındaki alanda başlayan etkinliklere Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ile Türk çocukların yanı sıra Azerbaycan’dan gelen çocuklar da katıldı.

Kutlamalar çerçevesinde, özel olarak hazırlanan 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağı da zeplin balonlar yardımıyla gökyüzüne yükseltildi. Bayrağın gökyüzüne çıkartılmasından önce Türk ve Azeri çocuklar, bez afişe bayram mesajlarını yazdı.

Çocukların mesajları da Türk Bayrağı’yla birlikte gökyüzüne salındı.



Mesajların bulunduğu afiş daha sonra havada parçalanmaması için görevlilerce Bayraktan ayrıldı.



Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, özel olarak yaptırılan 100 metre uzunluğundaki Türk bayrağının 4 gün boyunca havada kalacağını söyledi.



Aydıner, Türkiye’nin büyüklüğünü temsil eden Türk Bayrağı’nı gökyüzünde dalgalandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Söz konusu bayrağın 15 kişi tarafından 7 günde hazırlandığı ve yapımında paraşüt kumaşının kullanıldığı öğrenildi. 

Azerbaycan’dan gelen çocuklar da Türkiye’de bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Türkiye’yi çok sevdiklerini söyleyen çocuklar, Türk çocukların da bayramını kutladı. Bazı Azeri çocuklar Türkiye’de kalmak istediğini belirtti.