Avrupa Birliği desteği ile ‘’okul ortaklıkları’’ programı çerçevesinde İspanya, İtalya, Yuananistan, Danimarka, Almanya’dan gelen 55 öğrenci kültürel ve sosyal kaynaşma amacı ile Bayrampaşa’nın konuğu oldu.

Bayrampaşa Sabit Büyükbayrak Lisesi’nin okul ortaklıkları kapsamında Avrupa’nın çeşitli yerlerinden ülkemize gelen 55 öğrenci ve öğretmen 4-9 kasım tarihleri arasında İstanbul ve Bayrampaşa’nın tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatı buldu.

Etkinlik kapsamında Avrupalı öğrenciler ve öğretmenleri Belediye Başkanı Atila Aydıner’i makamında ziyaret etti.

Aydıner, öğle yemeğini Avrupalı öğrenciler ve öğretmenleriyle yedi.

AYDINER'İN İNGİLİZCE SELAMLAMASINA BÜYÜK ALKIŞ

Yemeğin ardından Başkan Aydıner bir konuşma yaparak katılımcılara teşekkür etti.

Başkan Aydıner'in konuşmasının başında İngilizce selamlaması salondakilerden büyük alkış aldı. 

 Aydıner,  kültürel ve sosyal kaynaşma amacı ile ülkemizde bulunan öğretmen ve öğrencileri Bayrampaşa'da misafir etmekten duyduğu memnuniyeti ifade ettiği konuşmasında şunları söyledi:



“Tarihi ve kültürel zenginlikler, tüm dünyadaki ülkelerin barışçıl geleceklerinin garantisidir. Yani hepimiz kendi kültürümüze sahip çıkmak zorundayız. Özellikle Türkiye Cumhuriyeti olarak sizleri Bayrampaşa’mızda ağırlamaktan son derece mutlu olduğumu ifade ediyorum. Zira Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir ve büyüklüğüne yakışır misafirperverliğini de her yerde göstermektedir. İstanbul’u gezdiğiniz zaman göreceksiniz ki kültürlerimiz arasında fazla bir fark yok. Bir tarafta kiliseyi, bir tarafta da camiyi göreceksiniz. Bir tarafta Ortodoks dinini, bir tarafta Katolik dinini, bir tarafta da İslamiyet’i göreceksiniz. İşte dinler arasındaki buluşmayı bugün burada hep birlikte gerçekleştiriyoruz, o nedenle de bu proje muhteşem bir projedir. Bütün dünya dinlerine ev sahipliği yapmış olan İstanbulumuz sizi çok güzel ağırlayacaktır.”

Samimi bir havada geçen ziyarette, karşılıklı olarak çeşitli hediyeler takdim edildi.

 

Ziyaretin sonunda katılımcılar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmediler.