Bayrampaşa, AB gençlik programı kapsamında, sosyal medyanın gençler üzerinde ki etkilerini oturumlar eşliğinde ele almak için 12 ülkeden 24 temsilciye ev sahipliği yaptı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in destek verdiği ve ev sahipliğini sema eğitimciler derneğinin yaptığı gençlerden oluşan heyet İstanbul’un ve Bayrampaşa’nın tarihi ve turistik yerlerini gezerken aynı zamanda gerçekleştirdikleri oturumlarla sosyal medya üzerine değişik konuları ele aldılar.


AVRUPA’NIN MERKEZİNDEN BAYRAMPAŞA’YA



Bayrampaşa Belediyesi, Süleyman Şah Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destek verdiği gençlik projesine ,Almanya, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Polonya, Türkiye, Yunanistan dan öğrenci,öğretmen ve stk temsilcileri katıldı.


BAŞKAN AYDINER’E MAKAMINDA ZİYARET


21-27 Ocak tarihleri arasında İstanbul’a gelen ve bayrampaşanın konuğu olan gençler projeye destek olan Bayrampaşa Belediye Başkanı’nı makamında ziyaret ettiler.Gezi heyeti ile yakından ilgilenen Başkan Aydıner ‘’Bende gençliğimde en az bugunkü gibi gibi aktif bir hayatım vardı. Stk,vakıf ve değişik platformlarda etkin roller aldım.Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile beraber çeşitli görevlerde bulundum.gençken edindiğiniz tecrübeler ileride sizlere her konuda faydalı olacaktır.Bu yaşlarda aktif rol aldığınız ve faydalı olan stk,vakıf vs her alanda yapacağınız olumlu işler sizlere ileride ülkelerinize faydalı olmanızı sağlayacaktır.Yeni yüzyılın en değerli varlıkları siz gençlersiniz.Dünyada barışı ve huzuru sağlayacağınıza yürekten inanıyorum’’dedi.


Programın temel amaçlarından birisi olan yeni proje fikirleri geliştiren,ortaklıklar kuran ,atelye çalışmaları yapan,önümüzdeki başvuru dönemleri için de zengin bir proje ortaklığı kuran Avrupalı genç heyet ile uzun süre sohbet eden Başkan Aydıner, ziyaret sonunda Bayrampaşa’yı ve İstanbul’u unutmamaları tüm heyet’e birer kahve fincan takımı hediye etti.