Ramazan Etkinlik Alanında düzenlenen Kadir Gecesi Özel Programı’na katılan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, Allah’a, ümmet-i Muhammed’e önderlik edecek yeni liderler göndermesi için dua ederek, “Ya Rabbi bize bir Selahaddin, bir Hamza daha lazım. Ya Rabbi bize bir Selahaddin Eyyubi, bir Hamza, bir Ömer, bir Ali, bir Fatih Sultan Mehmet daha gönder” dedi.

Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Filistin’de Myanmar’da, Arakan’da ve daha bir çok Müslüman topraklarında yaşanan acı ve gözyaşların son bulması temennisinde bulunan Döngeloğlu, “Yarabbi bizlere, kardeşlerimize kardeşlik yapmayı nasip eyle”  diye dua etti.

 

///////

On bir ayın sultanı Ramazanın sonu yaklaşırken, Kur’an-ı Kerim’de ‘bin aydan daha hayırlı’ olduğu bildirilen Kadir Gecesi’nde camiler dolup taştı. Ellerin semaya açıldığı gecede tüm Müslümanlar ülkemizin birlik, beraberlik ve kardeşliği; zulüm altında olan ve haksızlığa uğrayan Müslümanların kurtuluşu, kan ve gözyaşının bitmek bilmediği İslam coğrafyasında huzurun hakim olması için Allah’a yalvardılar.

Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen Kadir Gecesi Özel Programı’nda İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, kısa bir konuşma yaparak dua etti.

Kur'an-ı Kerim'in yeryüzüne indirildiği ve yine Kur'an-ı Kerim'de buyrulduğu gibi bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin günahlardan arınmak için bir fırsat olduğunu vurgulayan Döngeloğlu, duasının bir bölümünde İslam alemi için de şöyle dua etti;
“Ya Rabbi, dinin için bedel ödeyen Müslümanların şerefini artır.  Bize bir Selahaddin daha gönder. Bize bir Hamza, bir Ömer, bir Ali, bir Fatih Sultan Mehmet daha lazım. Ümmet-i Muhammed’e önderlik edecek liderler gönder ya Rabbi. Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Filistin’de Myanmar’da, Arakan’da ve daha bir çok Müslüman topraklarında yaşanan acı ve gözyaşlarının son bulmasını nasip eyle. Ümmet-i Muhammed’e yardım eyle. Ülkemizi kötülere bırakma.”

MURSİ İÇİN DUA

Filistin davasının savunucularından Şeyh Ahmed Yasin’in, “Allah’ım, ümmetin suskunluğunu Sana şikayet ediyorum!” sözüne atıf yapan Döngeloğlu, “Ya Rabbi bizlere, kardeşlerimize kardeşlik yapmayı nasip eyle” derken, idam cezasına çarptırılan Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’nin hakkını çalanların ıslah olması için de dua etti.

Döngeloğlu, bayramda otellerde kalarak bayram geçirmenin insanları yalnızlaştırdığına dikkat çekerek, bayramda anne- baba ve akrabaların ziyaret edilmesi gerektiğini söyledi.

TEMURCİ; “MAZLUMLAR İÇİN DUA EDİN”

Döngeloğlu’ndan sonra kısa bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı,

“Başta hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemiz ve tüm İslam aleminin mübarek Kadir Gecesi'ni tebrik ediyor; Yüce Mevla'dan huzur ve kardeşlik içinde hepimizi Ramazan Bayramı'na da eriştirmesini niyaz ediyorum.” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci de, bin aydan daha hayırlı, bir ömre bedel bir gecede, bayramın müjdecisi olan gecede Bağcılar’da olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, alanda bulunanlardan dünyanın her yerindeki mazlumlar için dua etmelerini istedi.

Konuşmaların ardından Bilgi Evleri öğrencisi Onur Kayabaş Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti.  

Daha sonra Fatih Camii İmam Hatibi Bünyamin Topçuoğlu, , Eyüp Camii İmam Hatibi Erhan Mete, Mısırlı hafız Muhammed Nasr El Suhhad , Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Fatih Çollak, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin ve İSTOÇ Camii İmam Hatibi Mustafa Kızılcaoğlu Kur’an-ı Kerim ziyafeti sundular.

Gecenin kapanış duasını Bağcılar Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da, başta ülkemiz olmak üzere tüm Müslüman alemi için huzur dileğinde bulundu.