2012 Salcano Dağ Bisikleti Kupası Serisi`nin 5. Ayağı, 116 sporcunun katılımı ile Arnavutköy`de koşuldu. ...

Toplam 116 sporcunun katıldığı kupada, 17’de yabancı sporcu yer aldı. Komşu ülkelerden gelen sporcuların dışında Danimarka, Polonya, Portekiz, Belçika ve Ukraynalı sporcular da müsabakalara katıldı.

Yarışmaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Arnavutköy Kaymakamı S. Hürrem Aksoy, Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Salcano Bisiklet Yönetim Kurulu Başkanı Salih Akgül ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Salcano Dağ Bisikleti Yarışları, dereceye giren sporculara madalyalarının takdim edilmesiyle son buldu.

Dağ bisikleti Türkiye şampiyonasında kategorilerinde dereceye giren bisikletçiler şu şekilde oluştu:

+30 Master kategorisinde Muammer Yıldız yarışı birinci bitirdi. İkinci olan sporcu ise Ukraynalı CC Roma takımından Denys Dovbiy oldu. Üçüncü ise Gaziantep Bisiklet GSK’den Mahmut Karabiber oldu

+40 master kategorisinde Bora Tirki birinci oldu. Erol Özbey ikinci, Hüseyin Güllüoğlu ise 5 lap atarak üçüncülüğü aldı.

Genç erkekler kategorisinde; Birinci Agit Salman (Brisaspor ), İkinci Ömer Faruk Kansız ( Salcano Arnavutköy), Ege Pedal SK’de Korcan Gürakın ise üçüncü oldu.

U17 kategorisinde ilk üç sırasıyla Mustafa Koklu (Salcano Aldosk), Yunus Emre Yılmaz (ferdi), ve Soner Eken (Salcano Aldosk) şeklinde gerçekleşti.

Yıldız bayanlar kategorisinde Mesude Şenol birinci oldu. İkinci Salcano Aldosk takımından Büşra Önder olurken yine Salcano Aldosk’tan Arzu Yaras üçüncü olarak yarışı tamamladı.

Elit erkeklerde son dönemde ülkemizi mesken tutan sporculardan biri olan Marek Konwa birinci olurken, İkinci Portekiz’den David Rosa, Tiago Ferreira Jorge Oliveira üçüncü oldu. Türk sporculardan Bilal Akgül 5. olurken, Abdulkadir Kelleci 6. oldu.

Elit bayanlarda Danimarkalı sporculardam Rikke Kornvig olurken, Helle Bachmann ikinci oldu. Ukraynalı Iryna Popova ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.

U23 kategorisinde Yunanlı sporcu Dimitrios Antoniadis (Protek) birinci oldu. Brisaspor’dan İsak Ünal ikinci olurken, Salcano Fabrika Takımı’ndan Sırp sporcu Aleksa Maric üçüncü oldu.