Arnavutköy Belediyesi tarafından Tarım ve hayvancılığın yaşatılması amacıyla düzenlenen 1. En güzel Manda Yarışması Nakkaş Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Nakkaş Mahallesi’nde düzenlenen organizasyona; Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Toprak Araştırmaları ve Geliştirmeleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İbrahim Ankarılı, Koruma Kontrol Müdürü Ahmet Kavak, Belediye Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, sektör temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Türkiye’de ilk defa düzenlenen Manda Festivali’nin gururunu yaşadığını belirten İstanbul Damızlık Manda Yetiştiriciler Birliği Başkanı Sezai Vural; “ İstanbul’da hatta Türkiye genelinde manda yetiştiriliciliğinin azaldığı şu dönemde, Tarım Bakanımız Mehdi Eker’in projeleri ve Başbakanımızın onayı ile manda yetiştiriciliği tekrar canlanmaya başlamıştır ”dedi.Protokol konuşmalarından sonra 4 kişilik hakem heyetinin uluslararası kriterlere göre 8 puan üzerinden değerlendirmesiyle güzel manda belirlendi.

En güzel Manda Yarışmasında; Tayakadın Köyü’nden Bahriye Özsoy'un yetiştirdiği Ayşe isimli manda 1.oldu.



Sadık Ermiş'in yetiştirdiği Sülün isimli manda 2. ve Mustafa Ural'ın yetiştirdiği Karaelmas 3. oldu.