Arnavutköyde A.Haşim Baltacının tekrar başkan adayı olarak açıklanmasına tepkiler devam ediyor. "Arnavutköy iradene sahip çık" platformu tarafından organize edilen salon toplantısı, Arnavutköy düğün salonunda yapıldı.

Baltacı'nın yeniden aday olarak gösterilmesine karşı tepkili olan vatandaşların hınca hınç doldurdukları düğün salonu Arnavutköy'de yaşanan haksılıklar dile getirildi. Yerel ve ulusal medyanın ilgi ile izlediği toplantının açılış konuşmasını yapan "Arnavutköy iradene sahip çık platformunun" sözcüsü Resul kantarkıran'ın konuşması salonu dolduran vatandaşlar tarafından sık sık alkışlarla kesildi.

Biz Ak Parti'ye değil, Baltacı'ya karşıyız

Kantarkıran yaptığı açılış konuşmasında özellikle, Arnavutköy belediye başkan adayının belirlemesi sırasında yapılan haksızlıklara, hukuksuzluklara ve dayatmaya karşı demokratik tepki koymak ve bu ilçede yaşayan binlerce insanın hakkını savunmak için yola , çıktıklarını savundu. Kantarkıran, A.Haşim baltacının kişiliğine ve kimliğine karşı hiç bir kimsenin söz edemeyeceğini belirterek Baltacı ve ekibinin geçtiğimiz on yıllık süre zarfında Arnavutköy'de belediyecilik anlamında sınıfta kaldıklarının altını çizerek, "Halkın beğenmediği, sevmediği, inanmadığı, bir isim olduğunu vurguladı.
Sesimizi duymazlarsa, kendimize yeni bir yol çizeceğiz

Kantarkıran konuşmasında şunlara yer verdi. Neden başarısız bir başkan'ın tekrar Arnavutköy halkına dayatıldığını, neden yanlışta ısrar edildiğini ve A. Haşim Baltacıyı kimlerin hangi menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda tekrar aday gösterildiğini sorması salonu dolduran binlerce vatandaşın alkışları ile kesildi. Kantarkıran konuşmasında A. Haşim Baltacının tekrar aday gösterilmesindeki gerçeklerin gün yüzüne çıkarılması için İlçe Başkanı Ercan Üner'e , il başkanına ve İstanbul Büyükşehir belediye başkanı Kadir Topbaş'a çeşitli sorular yöneltti. A. Haşim Baltacıya karşı dik duruş sergileyen hiç bir Arnavutköylünün Ak partiye değil A. Haşim Baltacıya karşı olduklarını söyledi. "Arnavutköy'de yaşayan binlerce vatandaşımızın çıkarları için gerekirse kendimize yeni bir yol çizip, seçim çalışmalarımızı çizdiğimiz bu çizgi üzerinde yürüteceğiz." ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye davet edilen Ak parti Arnavutköy Belediye Başkan aday adaylarından Av. Abdullah Demirhan, yaşanan sürece değindi. Arnavutköy Belediye Başkanlığına AK Parti'den aday adayı olan Avukat Abdullah Demirhan, genel merkez tarafından mevcut belediye başkanının yeniden aday gösterilmesine tepki gösterdi. Demirhan konuşmasında yapılan haksızlıklar karşısında durmanın demokratik bir hak olduğunu vurguladı.

Bu insanlara bir adım gittiğinizde, onlar size koşarak gelir

Demirhan, "2004, 2009 yıllarında dendi ki, Türkiye'de AK Parti güzel şeyler yaptı. Çok önemli vizyon projeler geliştirildi. O vizyonu yakalayamayan bir Belediye Başkanı olarak burada değişim istiyoruz, dediler. Hem AK Partililer hem de Arnavutköylüler. Diğer partilere oy vermiş bütün kesimler. Çeşitli girişimlerde bulunmalarına rağmen, AK Parti dedi ki, hayır, 'Biz yine Haşim Bey'le devam edeceğiz. Buna rağmen Arnavutköy halkı karşılıksız olarak, hiç bir şey beklemeden, yine birinci parti yaptı. 2011'de yine geldi. Evet, şimdi 2014 seçimlerine geldik, yeter artık diyor. Artık bu kadar istismar edilmez. Bu kadar karşılıksız olarak sevgi verilmez. Halkın bir talebi var. Halk burada değişim istiyor, halk burada gelişim istiyor." dedi.

Ak Parti Arnavutköy gerçeğini Demirhan ortaya koydu

'İradene Sahip Çık Platformu' adı altında Arnavutköy düğün salonunda bir araya gelen partililere konuşan Demirhan, mevcut AK Partili Belediye Başkanı Ahmet Haşim'i bütün imkanlara rağmen ilçeyi geliştirememekle suçladı.

Halk tarafından icraatleri beğenilmeyen, halkın büyük bir bölümü tarafından tanınmayan bir Belediye Başkanı, nasıl oluyorda tekrar bu insanlara dayatılıyor anlamak mümkün değil" Yaşanan süreçte ilçe başkanlığı tarafından yapılan bir toplantıda sadece kendisine yapılan haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı dik durduğunu ifade eden Demirhan, diğer aday adaylarının A.Haşim Baltacının adaylığının en doğru seçim olduğunu söylemelerine şakınlık ve hayretler içinde olduğunu söyledi.

Demirhan, aday adaylarına seslendi

Demirhan, Ak parti Arnavutköy Belediye Başkan aday adaylarına seslenerek şunları söyledi. ''Ey sevgili arkadaşlarım sizlerde benim gibi aylarca çalmadık kapı, girmedik sokak, gitmedik mahalle ve köy bırakmadınız, madem A. Haşim Baltacı doğru bir seçimdi sizler neden çalıştınız, neden değerli vaktinizi harcadınız? Diye sordu. Haksızlığa karşı gösterilen demokratik tepkinin normal olduğunu vurgulayan Demirhan, hiç kimse yapılan bu toplantıyı yanlış yerlere çekmesin. Sizler ne kadar Ak partinin başarısı için çalışıyorsanız bizler sizlerden daha fazla Ak partinin başarısı için çalışıyoruz" dedi.

Baltacı, hangi yüzle Arnavutköy halkından oy istiyecek


Konuşmasının son bölümünde, sahada hiç görünmeyen sayın Baltacının hangi yüzle bu ezilmiş, zulme uğramış, horlanmış, dışlanmış bu insanlardan gidip oy isteyecek çok merak ediyorum" dedi. Daha sonra programın sonunda serbes kürsü olarak Arnavutköy Bölgesinde yaşayan vatandaşların yaşadığı sorunlar dinlendi. Bir çok kişinin konuştuğu serbest kürsüde herkes Ak Parti'ye evet, Haşim Baltacı'ya hayır dedi.


Yerel medya'ya yapılan baskı ahlak dışı boyutuna ulaşmıştır.


Gecede yerel gazeteciler adına konuşan gazeteci Salih Sütlan, kendilerinin AK Parti'ye ya da başka bir siyasi partiye karşı olmadığını söyledi. Sütlan,"Biz sadece basın mensubuyuz. Yaşanan gerçekleri yansıtmakla görevliyiz. Kamunun toplumun sesi olmaya gayret ediyoruz. Ama ne yazık ki benim yapmış olduğum bütün haberlerime yalanlama yapılarak, bana 9 tane dava açıldı, 300 bin lira tazminat davası açılarak bastırılmaya çalışılıyor. "Bizler birer gazeteci olarak görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Kimseye uşaklık etmediğimiz için, kimseye yalakalık etmediğimiz için, sadece ve sadece halkımızın ve okurlarımızın gerçekleri öğrenmelerini sağlamak için yaptığımız haberler sonrasında ilçe Başkanı Ercan Üner ve ekibi şahsıma karşı linç kampanyasına girişmiş, ana avrat küfretmiştir. Zamanı ve yeri geldiğinde bir ilçe başkanının sırf kendi amaçları doğrultusunda haber yapmadı diye ana avrat küfretmesini ses kayıtları ile yayınlayacağım. Sayın Başbakanın temsilcisi olarak gördüğümüz bir şahısın ağzına baştan sona kin, nefret ve küfür dolu cümlelerin nasıl ulaştığını anlamak mümkün değil. Şimdi ben yazmaya devam ediyorum, yazmaya da devam edeceğim. Onlara asla ve asla boyun eğmeyeceğim." dedi.