Teröristlerin dağa kaldırdığı gençlerin HDP’nin organizasyonu ile gittiği açık acık ifade ediliyor. Anneler bunu haykırıyor. ‘Benim çocuğumu dağa kaldırdılar, terörist yaptılar’ diyor.

Bu açık açık bir iddia ve ihbardır.

Bu bir suç duyurusudur.

Peki, HDP Diyarbakır İl Yönetimi ve HDP Genel Merkez Yöneticileri nerede?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin parlamentosunda yer alan bir siyasi partinin milletvekilleri nerede?

Bu siyasi yapının fertleri gerçekten terörist mi?

Şu ana kadar sessiz kalmaları bu yapı hakkında gerçekten ‘Terörist’ algısını ağırlaştırıyor.

O anneler kim olursa olsun…

Oraya nasıl geldilerse gelsinler…

İlk eylemci annenin oğlu nasıl olduysa döndü. Onun dönüşü diğer anneleri canlandırdı, umutlandırdı.

Bu isyana karşı HDP’liler, orada ortamı gerginleştirme yerine bekleyen annelere “Bizim terör örgütüyle bir bağımız yok. Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyız. Ve Ülkemizde huzur olması için çalışıyoruz. Annelerin sorunlarını çözmek için bizde elimizden geleni yapacağız. Çocuklarımızı rdağa kaldıran teröristleri lanetliyoruz. Çocuklarımızı daha kaldırıp, onları terör örgütü içine sokan hainlerden hesap sorulsun” diyemez mi?

İşte böyle bir açıklama yapsalar, onlar üzerindeki terör algısı tam yıkılmasa bile birazda olsa değişir. Ama bugünkü suskunlukları açıkça terör örgütüne destek verdiklerini ortaya koyar gibi…

Gelelim muhalefet tarafına, CHP, İYİ Parti ve diğer muhalefet partilerinin vekilleri de gidip orada annelere sahip çıkıp destek vermeli.

İktidar Partisi’nin destek açıklamaları ortada… İktidar, devleti yöneten yapı söylemler yerine icraatlarıyla var olmalı. HDP ile ilgili söylemler yerine hukuki işlemlerin yapılması gerekir. Bu Parti  Terör örgütüne söyledikleri gibi eleman taşıyan bir parti ise, (ki bugünkü idari sessizlikleri bunu gösteriyor gibi) devletin Cumhuriyet Savcıları ve Emniyet Teşkilatının biran önce harekete geçmesi gerekmez mi?

Eskiden partiler kapatılırdı… Parti kapatma olsaydı bugün, HDP hemen kapatılırdı. Tabi ki partiyi kapatmak bir şey ifade etmiyor.

Önemli olan oradaki teröristleri yakalayıp hesap sormak.

Bu sorunun bir an önce çözümlenmesi gerekir. Bura da görev devlete düşüyor…

Hadi bakalım, bitirin şu işi… Ülke rahat bir nefes alsın….