Son zamanlarda ismini sık sık duyuran farklı bant çeşitleri, bant konusuna oldukça farklı bir bakış açısı getirmektedir. Çeşitli eşyaları sabitlemekten, dekorasyon amacıyla süsleme yapmaya kadar farklı konularda işe yarayan birçok bant çeşidi ortaya çıkmış durumdadır. Evinizde, ofisinizde ya da dilediğiniz herhangi bir mekânda çift taraflı bantlar sayesinde örnek olarak tabloları, duvarlara çivi kullanmadan sabitleyebilirsiniz. Desenli bantlarla istediğiniz eşyayı çevreleyebilir ve farklı bir bakış açısı yaratabilirsiniz. Yeniden yaratma hobisinin revaçta olduğu bu sıralarda sizi çivi, yapıştırıcı gibi malzemeleri kullanmadan harikalar yaratan çift taraflı bantlar ve desenli bantlar kesinlikle işinize yarayacaktır. İstanbul Bant, ürettiği bu bantları yüksek kalitede ürettiği için tablolarınızın düşmesi söz konusu olmaz ve sizi uğraştırmaz.

Çift Taraflı Bantlar ve Kullanımları

Belli ağırlıktaki eşyaların taşınabilmesi için uygun olan, özellikle de ahşap ve benzeri yapışma gücü olan malzemelerin duvara yapıştırılması için kullanılan bir bant çeşididir. Çeşitlerine göre 20 ile 50 kilograma kadar eşya taşıyabilme kapasitesine sahiptir. İç dekorasyon çalışanlarının fazlasıyla kullandığı çift taraflı bantlar, yalnızca ağır eşyaların sabitlenmesi için de kullanılmaz. Günlük hayatın birer parçası haline gelen tablolar, posterler, kâğıtlar istenilen yere bu bantlar sayesinde yapıştırılabilmektedir. Özellikle çivi ya da dört köşeden bant görünümü olmadan yapılması gereken dekorasyonlar için bir numaradır.

Desenli Bantlar ve Kullanımları

Desenli bantlarda görülen çeşitlilik son derece dikkat çekici. Üstelik desenli bantların da tek taraflı ve çift taraflı seçenekleri bulunuyor. Çok ilginç olarak desenli bantların bazıları, gürültü izolasyonu için de hem görsel açıdan şık hem de etkili şekilde bir çözüm sunabilmektedir. Darbelere ve yüksek ısıya oldukça dayanıklı olan desenli bantlar, duvar süslemelerinde, obje süslemelerinde rahatlıkla kullanılabilir. Son zamanlarda çok ilgi çekici halde olan yeniden yaratma hobisi için harika ürünlerden bir tanesidir. Eskimiş ya da görüntüsünden sıkıldığınız eşyaları, bir parçası çizilen, kırılan objeleri desenli bantlar sayesinde kamufle edebilir, yeniden dekore edebilirsiniz. Pürüzlü ve eğimli yüzeylerde de oldukça etkili olduğundan kesinlikle işinize yarayacaktır. Desenli bantların sayısız modelini, farklı şekillerini bulabilmeniz mümkündür. En klasikleri, kare, yuvarlak gibi şekillerken, daha birçok kategoride ve renkte desenli bant İstanbul Bant ürünlerinde bulunmaktadır.