Yangın kapıları olası bir yangın durumunda cankurtaran niteliği taşıyan önemli faktörlerden bir tanesidir. Ev ve iş yerlerinde mutlaka olması gereken bu kapılar yapı bakımından diğer kapılardan farklıdır. Yangın kapısı yüksek ısıya dayanıklılığı sayesinde olası bir durumda hayat kurtarır. Peki, bu hayat kurtarma işlemini nasıl gerçekleştirir? İçerisinde bulunan maddeler sayesinde ısıya dayanıklılığı arttırılmış olan bu kapılar yangın gibi afet durumlarında mekândan daha kolay ayrılmanızı sağlayacak özelliktedir. Yangın kapılarının birçok modeli bulunmaktadır. En çok tercih edilenleri ise tek kanatlı kapı ya da kapının konulacağı alan geniş ise çift kanatlı kapılar oluşturmaktadır. Bu kapılar kendiliğinden kapanma özelliği sayesinde oluşan yangından kurtulmak için koruyucu kalkan görevi görmektedir.

Kapı yapıları

 Kapı üzerinde bulunan panik barları sayesinde sıkışma olmadan geçme kolaylığı sağlanarak alanı tahliye etmede sıkıntı oluşturmayacaktır. Isıya dayanıklı bu kapılar üretildiği özelliğe göre dayanırlıkları da farklılık göstermektedir. Örneğin kimi yangın kapıları 60 dakika dayanabiliyorken kimi kapılar 120 dakikaya kadar dayanıklılık gösteriyor. Olası bir yangın durumunda kaybı en aza indirmeye yarayan bu kapılan sayesinde yangın dumanından zehirlenme gibi olumsuzluklardan kurtulabiliniz. Bu nedenle ülkemizde her ev ve iş yerinde bulunması gereken en önemli unsurlardan bir tanesi de yangın kapılarının olmasıdır.

Yangın kapılarının önemi nedir?

Yangın kapıları hakkında daha fazla bilgiyi http://www.yanginkapisiistanbul.com internet adresinden elde edebilirsiniz. Kapıların işlevlerini düzgün bir şekilde yapmaları için gereken birkaç unsur bulunmaktadır. Bu unsurlardan biri kapının monte edilecek yere düzgün ve doğru bir biçimde monte edilmesi gerekmektedir. Yoksa kapı işlevini yerine getirmez ve can ve mal güvenliği açısından istenmeyen durumlar ile karşılaşılabiliniz. Bir diğer konu ise kapıların monte edilmesi sırasında kullanılan cıvataların kaliteli olması gerekmektedir. Yangın esnasında oluşan zehirli gazların geçişini engelleyen bu cıvatalar kalitesiz bir şekilde kullanılırsa kapı işlevini yerine getirmez ve sonuç beklenenden kötü bir hal alabilir. Sizlerde ev ve iş yerlerinize bu kapılardan takma ve yangın durumundan en az zarar ile kurtulmak istiyorsanız İstanbul yangın kapısı firmasını sizlere önemle tavsiye ediyoruz. Kaliteli kapıları ve kaliteli hizmeti sayesinde kendinizi güvende hissedeceksiniz.

Kaynak: seo dahisi