Hac ve umre ile ilgili sorular her zaman merak edilmiştir. Aralarındaki en önemli fark haccın belli sürelerde umrenin ise istenilen zamanda yapılabilmesidir. Arefe ve bayram günlerinin dışında istenilen zamanda umre yapılabilmektedir. Ramazan ayında yapılan umrenin daha faziletli olduğu da bilinmektedir. Umre yapabilmek için her yıl yeniden belirlenen detayları ve fiyatları takip etmelisiniz. Umre turları 2016 yılı için aşağı yukarı belirlenmiş durumdadır. Diyanet belli bir süre önce beklenen yılın detaylarını ve fiyatlarını açıklar. Umre fiyatları 2016 yılında ortalama olarak 1500 Dolar ile 3000 Dolar arasındadır.

Umre Nedir?

Umre kelime anlamı olarak ziyaret etmek anlamına gelmektedir. Müslümanların, istedikleri zamanlarda Kâbe'yi ziyaret etmeleri eylemine umre adı verilir. Ziyaret her bakımdan hac ile benzerlikler barındırmaktadır. Ancak umre, hac gibi Zilhicce ayında yapılmak zorunda değildir. Dini anlamıyla umre, ihrama girip Kâbe tavafı yapmak anlamında açıklanabilir.

Umre Nasıl Yapılır?

Umre yapabilmek için bireysel hareket etmeniz imkânsızdır. Umre ibadetinizi yapabilmek için Diyanet İşleri Bakanlığına ya da herhangi bir tur firmasına başvuruda bulunabilirsiniz. Firmalar gerekli kayıt evraklarını sizlerden alarak tüm işlemleri yerine getirir. Ayrıca umre ücretini de gitmeden önce ödemeniz gerekecektir. Umre fiyatları 2016 yılı için belirlenmiş durumdadır.  Birkaç küçük noktadan sonra umre turu için hazır olabilirsiniz. Umre turuna gittiğinizde kafileler halinde hareket etmeniz gerektiğini unutmamalısınız. Mekke' de ve Medine'de de aynı şekilde bireysel davranmamalısınız. Belirli bir eylem çizelgesi ve rehber eşliğinde umre ibadetinizi kolaylıkla yerine getirebilirsiniz. Umre turları 2016 yılı içinde aynı belli kurallarla işlemektedir.

Umrede, ihrama girmeden evvel vücut temizliği yapılmalı, kokular sürülmeli ve ihrama uygun kıyafetler giyilmelidir. İhrama girerken iki rekât namaz kılınır. Namaz sonrasında ise umre için niyette bulunmalısınız. Ardından tavaf ederken de iki rekât tavaf namazı kılmanız uygun olacaktır. Sonrasında bolca zemzem suyu içip, sudan bedeninize de sürmelisiniz. Bunların devamında sizleri Safa'ya varma, hervele yapma, Şay ve Şaydan sonra saç tıraşı gibi hususlar bekler. Genel hatlarıyla umre bu şekilde yapılır ve tamamlanır.