BODRUM sınırlarında kalan Tuzla Sulak Alanı, Anadolu'nun iç bölgelerinde havaların soğuması nedeniyle göçmen kuşların akınına uğradı. Kuş cennetine dönen alanda renkli görüntüler oluştu.

İlçe merkezine 18 kilometre mesafedeki koruma altında olan Tuzla Sulak Alanı'na akın eden başta flamingolarla birlikte göçmen kuşların sayısı 10 bine yaklaştı. Sulak alanda pelikan, su tavuğu, karabatak benzeri kırka yakın kuş türü ile pelikanlar görsel şölen oluşturdu. Emekli Büyükelçi ve Yaban Hayatı Eylem Grubu Başkanı Süha Umar, sulak alanın etrafında koruma bandı oluşturduklarını ve 24 saat kaçak avcılara yönelik denetim yaptıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Tuzla sulak alanı son yıllarda çevredeki yapılaşmaya rağmen başta flamingoların olmak üzere onlarca kuş türünün barınma alanı haline geldi. Bu kış havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeni ile sulak alana gelen flamingo sayısı da 10 bine yaklaştı. Güvenli bir ortamda yemlenen ve barınan flamingolara yöre halkının ilgisi ve korumacı bilincinin gelişmiş olması önemli."