PKK'nın İstanbul'dan kaçırdığı 3 genç kız, mola verdikleri bir benzinlikte tuvalete "Yardım edin. Bizi kaçırıyorlar" notu ve bulundukları aracın plakasını yazdı. Araç Ş.Urfa'da durduruldu. Kızlar ailelerine teslim edildi


Geçtiğimiz günlerde Jandarma İhbar Hattı'na gelen bir telefonda Konya Ereğli'deki bir akaryakıt istasyonunun tuvaletinde üzerinde "Yardım edin. Biz 3 kızız ve kaçırıyorlar" yazılı bir not bulunduğu bilgisi verildi. İhbarda notun yanında bir de plaka olduğu belirtildi. İstanbul plakalı aracın Şanlıurfa'ya doğru hareket halinde olduğu tespit edildi. Terörle Mücadele Şube Ekipleri aracı takibe aldı. Jandarma Karakol Komutanlığı'ndan da destek alan Emniyet Güçleri, Viranşehir'de yaptıkları uygulamada plakası verilen aracı durdurdu. Araçtan Erdal B. ve Sabahattin K. isimli iki şahsın yanı sıra üzerlerinde kimlikleri bulunmayan 3 kız çıktı.




'DÜĞÜNE GİDİYORUZ'

Şahıslar yapılan ilk sorguda kızlarıyla Mardin'e düğüne gittiklerini belirtip kendilerine akraba görüntüsü vermeye çalıştı. Araçta bulunan ve 3'ü de 17 yaşlarındaki kızlar isimlerinin D.A., Z.K. ve İ.K .olduğunu belirterek araçta bulunan diğer iki kişi tarafından terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna katılmak üzere bilmedikleri bir adrese götürüldüklerini belirttiler. Bu ifade üzerine Viranşehir TEM Büro Amirliği'ne götürülen şüpheliler sorguya alındı.

Şüphelilerden Sabahattin K.'nin daha önce " Suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçundan kaydının bulunduğu belirlendi. Şüpheli Erdal B., emniyetteki ifadesinde ise bu kez kızları Şanlıurfa Balıklıgöl'e gezdirmeye götürdüğünü, sonra İstanbul'a geri döneceklerini iddia etti. İki şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından önce Viranşehir Savcılığı'na, oradan da Nöbetçi Mahkeme'ye sevk edildi. İstanbul'da yaşayan aileleri tarafından haklarında kayıp başvurusu yapılan 3 genç kız ise benzinlikteki tuvalete not bırakan kişilerin kendileri olduğunu belirtince, İstanbul'a getirilerek ailelerine teslim edildi.

TESLİM EDİLİYORLAR

Viranşehir Savcılığı, Sabahattin K. ve Erdal B. hakkında "Terör örgütü üyesi olmak", " Terör örgütüne üye temin etmek" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak" suçlarından işlem yaparken genç kızları İstanbul'dan bu iki kişiye teslim ettiği iddia edilen iki kişi hakkında ise İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.