İnsanların yaşadıkları hayata, düşünceleri yön verir. İnançları değerleri ve gelenek görenekleri, kişinin hayatının akışını belirler. Bu, yadırganacak bir tablo değildir. Kültürler bile böyle var olmuştur. Toplumların kültürel yapıları incelemeye alındığında, inanç değerleri hemen gözle görülür, toplumsal değer yargıları bile bu inanç sistemleriyle şekillenmiş kültürel yapıdan etkilenir ve bu şekilde vücut bulur. Her şey bu kadar açık ve net bir şekilde ortadayken, insanların günlük giyim tercihleri, var olan kültürden etkilenme demek, bu tahlile uygun bir yaklaşım değildir, kaldı ki toplum nezdinde bir inandırıcılığı da söz konusu değildir. İçinde yaşadığımız coğrafya, mensubu olduğumuz din ve buna bağlı olarak kültürümüz, bizlere bazı unsurları emrediyor ve bu unsurlar manzumesinde bizlerde bize verilen hayatı yaşıyoruz.

Kültürlere Göre Şekillenen Giyim Önerileri

Toplumların kültürlerinde günlük davranış şekilleri de kültürleriyle alakalıdır. Buna giyim tarzlarını da örnek olarak gösterebiliriz. Zaman içerisinde giyim tarzları isim olarak değişikliklere uğrasa da, bugün gelinen noktada üst kimlik her zaman korunmuştur. Muhafazakâr giyim, tutucu giyim, kapalı giyim, bu tarzların genel ismi gibi görünse de, son dönemde ortaya çıkan tesettür giyim ifadesi, belki de bu tarzı en iyi yansıtan isimdir. Tarihin karanlıklarından bugünlere gelindi. Bugün kadınlarımız istedikleri tarzı giyebiliyorlar bunlara karışmak son derece abes bir davranış şeklidir. Bu, tesettür giyime gönül vermiş kadınlar içinde geçerli olmalıdır. Tam bu noktada şunu ifade etmekte fayda var, son yıllarda tesettüre karşı olan ön yargılar, yavaş yavaş silinmeye başladı. Artık insanlar, bu tarzı benimseyen kimselere umacı gözüyle bakmıyorlar. Bu da aslında toplum olarak bizim de geliştiğimizi gösteriyor.   

Yepyeni Bir Kavram

Vücut hatlarını ortaya çıkarmayan, gerektiğinde tüm vücudu kaplayan, saçları örten bir anlayışın ürünü olan tesettür giyim, son yıllarda iyice palazlanınca, bu alanda faaliyet gösteren birçok marka da ortaya çıkmış oldu. Moda, faaliyet alanını bu talepler karşısında, tesettüre doğru yöneltmek zorunda kaldı. Ardı ardına markalar doğmaya başladı, büyük markalar kreasyonlarında tesettür ürünlerine yer vermeye başladılar. Hatta o kadar ileri boyutlara gelindi ki, tesettür başlığı altında defileler düzenlenmeye başladı. Tesettür trendleri var oldu ve tesettür tam anlamıyla modanın içerisine girdi. Abiye tarzı kıyafetlerin trend olduğu bir dönemde, artık tesettür de trend olmaya başlamıştı. Uzun tunikler, şık gece kıyafetleri, özel davetler için hazırlanmış elbiseler, tesettür trendinin doğmasına ve gelişmesine ciddi derece katkı sağlamış oldu.

Bu noktada faaliyet gösteren Caddezar markası, tesettür giyimle birlikte büyüyen ve ürettikleriyle de son döneme damgasını vuran bir markadır. Kalitesini her zaman sürdürmüş olan markanın, tesettür noktasında attığı adımlar, karşılık bulmuş ve bugünkü noktaya gelinmiştir. Her döneme ayrı giyim önerileri, her yeni sezon öncesi trend olacak yepyeni giysilerle Caddezar, bu konuda ne kadar başarılı ve ne kadar etkin olduğunu ispatladı. Tesettür giyim tarzına gönül vermiş olan kadınların dünyasında, caddezar hep özel bir yerde oldu ve varlığını, kalitesiyle birlikte sürekli yenileyerek sürdürdü. Gelinen noktada, birçok tesettür markası var günümüzde ancak caddezar kalitesiyle muadilleri arasına kalın bir çizgi çekmeyi başardı. Toplumda karşılık bulunca, daha hızlı bir servis için, internet ortamından içeri giren marka, kurmuş olduğu internet sitesi vasıtasıyla halka kısa yoldan ulaşmaya başladı. http://www.caddezar.com/ adlı internet sitesini ziyaret ederek, tesettür giyim önerileri ve yepyeni trendlere ulaşabilirsiniz. Site içerisinde yer alan ürünler, aslında tesettür modasının da geldiği yerleri sizlere açıkça gösterecektir ve bu sayede sizlerde modanın hangi eğilimlerde olduğunu bileceksiniz.