Tesettürlü bir bayansanız diğer hemcinsleriniz gibi pantolonun üzerine bir tişört geçirip kendinizi dışarı atamıyorsunuz. En basit bir şey için bile dışarı çıkacak olsanız kıyafet seçimi yapmanız gerekiyor.  Hal böyle olunca pratik kıyafetler de mutlaka dolabınızda yerini almalı.

Pratik kıyafet deyince ise ilk aklımıza gelen pardesüler oluyor. Hemen üzerinize geçirip dışarı çıkmanıza fırsat tanıyorlar. Ama pardesü de her kadının kullanabildiği bir kıyafet değil. Özellikle gençler pek tercih etmiyorlar. Bu yüzden gençler için de tunikler çok mantıklı bir çözüm diyebiliriz. Ayrıca her kişiye ve keseye uygun tunik modelleri tabi ki mevcut.

Pantolon Tunik Kombini

Kıpır kıpır yerinde duramayan gençlerimizin hareket özgürlüğünü kısıtlamamak adına kesinlikle rahat olduğunu söyleyebiliriz. Ancak tunik deyince sadece gençler için olduğunu düşünmeyin. Aslında tunik sihirli bir değnek gibi. O kadar çok çeşidi ve alternatifi var ki her yaşa ve her tarza rahatlıkla uyum sağlıyor.


Klasik Tunikler

Bu tunikler genelde bildiğimiz gömleklerle aynı kumaşı kullanarak daha uzun yapılanları. Tesettürlü tunikler genellikle diz altı oluyor. Çünkü şu bir gerçek ki tunik ne kadar uzunsa sizi o kadar uzun ve zayıf gösterecektir. Üstelik bu tarz tunikler hemen hemen her ortama uyum sağlarlar. Bir babet giyip başınıza bur şal alarak arkadaşlarınızla buluşmaya gideceğiniz tunikle altına bur stiletto giyip bir ipek eşarp örterek düğüne de gidebilirsiniz.

Yani anlayacağınız siz nereye çekmek isterseniz oraya gelebilen son derece kullanışlı bur parçadır. Ayrıca bu tunik modeli son tek renk olabileceği gibi son zamanlarda yaz aylarına özel rengarenk çiçekli ve ya desenli de olabiliyorlar. Uzun tuniklerin altına giyeceğiniz dar paça bir pantolonla hem rahat hem de şık olabilirsiniz.

Pantolon Üstü Tunikler

Pantolon üstü tunik diye duyduğumuz şey genellikle diz üstü tunik anlamında kullanılıyor. Bu tunik modeli is daha çok günlük yaşamın koşuşturmaca ve hengamesine uyum sağlayan bir tarz. Diz üstünde olduğu için sizlere hareket serbestliği sunuyor. Bu tuniklerin altına ise en çok düz kesim veya bol paçalı pantolonlar yakışıyor.