Soma'da 13 Mayıs 2014'te yaşanan maden faciası büyük yaralar açtı. Dayanışmanın önemine dikkat çeken Neova Sigorta ise Soma'da hayatını kaybeden maden işçilerinin ailelerine 1 milyon TL bağış kararı almıştı. Sözünde duran Neova Sigorta, 17 Şubat 2015'te Soma Kaymakamlığı'na yapılan ziyaretle Soma Kaymakam Vekili Kırkağaç Kaymakamı Ali Sırmalı'ya 1 milyon TL'lik yardım çekini teslim etti.

Neova Sigorta, 1 milyon TL'lik bağışını maden kazasında vefat eden madencilerimiz ile kazadan farklı derecelerde etkilenmiş ailelerin çocuklarının ücretsiz olarak eğitim gördüğü Soma Çocuk Gelişim Merkezi'nin ek yapı, eğitim ve diğer giderlerinde kullanılmak üzere yaptı.

Bağış teslim törenine Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Semiye Gürleyen de katıldı. Neova Sigorta'yı temsilen genel Müdür Yardımcısı Oğuz Karahançer, Bölge ve Acenteler Satış Müdürü Oğuzhan Evinç, İzmir Bölge Müdürü Mehmet Özdemir ve Bursa Bölge Müdürü Caner Şimşek de törende hazır bulundular.

Neova Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Oğuz Karahançer, törende yaptığı açıklamada, "13 Mayıs'ta meydana gelen maden faciasında yaşanan üzücü olayları yakından takip ettik. Biz de diğer yardımseverler gibi Soma'ya yardım yapma kararı aldık. Soma Kaymakamlığı'na verdiğimiz dilekçe ile yardım yapmak istedik. Kazada vefat eden madencilerimiz ile kazadan farklı derecelerde etkilenmiş çocuklarının ücretsiz olarak eğitim gördüğü Soma Çocuk Gelişim Merkezi'nin eğitim giderlerine destek sağlamak amacı ile bir protokol hazırladık. 1 milyon TL'lik bağışın Soma Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın hesabına aktarılmasına karar verdik. Çocuklarımıza böyle bir yardımda bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Acılı ailelerimize de tekrardan sabır diliyorum" şeklinde konuştu.