Seçimlere başlayan Hindistan’da 39 karısı ve 127 çocuğu olan Zionnghaka Chana adlı seçmen tüm yerel politikacıların ilgi odağı oldu.
Chana adlı adamın Hindistan’ın Mizoram eyaletinde 39 karısı, 127 çocuğu ve sayısını kendisinin bile bilmediği kadar torunu var. Bir aşiret lideri olarak destekleyeceği adaya çok büyük oy oranı sağlayama kapasitesi olan Chana’yı bölgenin tüm adayları tanımak istiyor.
Mizoram eyaleti başkenti Aizawl’ın dışında Baktawng bölgesi tepelerinde 100 odası olan evinde yaşıyor. Tüm aile hep birlikte devasa olan evlerinde yaşıyorlar.
70 yaşındaki Chana “Her seçim döneminde ailecek epeyce ilgi çekiyoruz. Etki alanımızın haricinde sadece ailemizin verdiği oylar bile çok değerli.”
Dün başlayan Hindistan seçimleri 12 Mayıs’a kadar sürecek. Hindistan’da toplam 814 milyon seçmen var. Mizoram eyaletinde bu seçimlerde oy kullanabilecek olan yaklaşık 7 milyon seçmen var.
Chana’nın eşlerinden biri olan Rinkmini “Oy vermeye gittiğimizde, hepimiz aynı aday yada partiye oy veriyoruz. Bunun manası da 160’dan fazla oy sadece bir aileden” dedi.
4 jenerasyondur devam ede gelen aşiret 1930’larda Chana’nın dedesi ile başlamış ve bugün 1700 kişiye ulaşmıştır. Chana son olarak “Tek istediğimiz temiz bir yönetim ve şahsi çıkarlar yerine eyalet çıkarlarını düşünen politikacılardır” dedi.